3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak çadırına yoğun ilgi

Atatürk Kültür Merkezi’nde 2. Büyük Ankara Festivali coşkusu sürerken, Mamak Belediyesi tarafından kurulan dev çadır Ankaralılar’ın akınına uğruyor. Konukların çay ikramıyla karşılandığı çadırda, Mamak Belediyesi tarafından yürütülen projeler büyük ilgi görüyor.

Başkentliler’den Yoğun İlgi

2. Büyük Ankara Festivali’nde Mamak Belediyesi’nin kentsel alanda yürüttüğü çalışmaların ve sosyal projelerin tanıtıldığı dev çadır ziyaretçi akınına uğruyor. Her gün binlerce kişinin konuk olduğa çadırın girişinde Başkentliler’e çay ikram ediliyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının maket halinde sergilendiği çadırda konuklar, Mamak Kültür Merkezi kursiyerlerinin yaptıkları el işi ve takı tasarım çalışmalarıyla ebru, hat ve tezhibin en güzel örneklerini görme imkanı buluyor.

Sağlık Kontrolü

Çadırda en çok ilgi gören stantlardan biri de Mamak Belediyesi’nin Türkiye’ye model olan evde bakım ve sağlık hizmeti projesinin tanıtıldığı bölüm oluyor. Festivalde böyle bir sağlık uygulamasının yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren ziyaretçiler, evde bakım standında isteğe bağlı olarak sağlık kontrolünden geçiyor.

Eğlence de Var

Mamak’ı tanıtan sine vizyon gösterisinin de izlenebildiği çadırın içerisinde, konukların oturup dinlenebileceği şark köşesi yer alıyor. Çadırın hemen yanında ise çardaklar, pingpong masası, futbol topu ve kale bulunuyor. Ziyaretçiler masa tenisi oynayarak, penaltı yarışması yaparak eğlenceli vakit geçiriyor. Konuklar çıkışta duygu, düşünce, istek ve beklentilerini “Anı defteri” aracılığıyla paylaşıyor.

“Binlerce Kişiyle Buluşuyoruz”

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bize ayrılan stantta her gün binlerce kişiyle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projelerimizi daha fazla kişiyle paylaşıyoruz. Onların beğenileri bizi de memnun ediyor” dedi.

 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 14:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?