3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak yaza hazırlanıyor

Mamak Belediyesi, ilçe sakinlerinin haşere ve sineklerden uzak bir yaz mevsimi geçirmesi amacıyla ilkbahar mevsimiyle birlikte başladığı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Mamak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçenin dört bir yanında sinek, sivrisinek ve diğer haşerelerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Yeşil alanlar, çöp alanları, fosseptik çukurları, parklar, dereler ve pazar yerleri belirli bir program dahilinde 3 günde bir ilaçlanıyor. Uçan haşerelere yönelik ULV, yerde yaygın olarak bulunan kene ve diğer haşerelere yönelik de atomizerli alan ilaçlaması yapılıyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, larvaların ürediği Şubat ayı ile birlikte başladıkları ilaçlama çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Akgül, amaçlarının ilçe sakinlerinin haşere ve sineklerden uzak bir yaz geçirtmek olduğunu kaydetti.

Başkan Akgül, "Kullandığımız ilaçlar Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) standartlarında. Dünya Sağlık Örgütü'nün yasakladığı, önermediği veya kara listeye alığı ilaçları kesinlikle kullanmıyoruz. İlaçların çevreye zararı minimal düzeyde" dedi.

Çalışmaların yaz ayları boyunca da titiz bir şekilde süreceğini belirten Akgül, Mamaklılardan herhangi bir olumsuzluğu Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bildirmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 14:13:29
Güncelleme :29 Mayıs 2009 Cuma 14:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?