3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'a 5 yıldızlı Kültür Merkezi

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne 400 kişilik 5 yıldızlı 'Kültür Merkezi' açıldı.

Merkezin açılış törenine, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretimi Genel Müdürü Hüseyin Acır, Ticaret Turizmi Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Ortakaya, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, çevre okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başkan Akgül, kendisi için okulun ayrı bir önemi olduğunu belirterek, "1984 yılında bu okuldan mezun oldum. Bu açılış beni geçmişe götürdü. Hayatımda ilk piyesi burada oynadım. Yapılanları takdir etmemek, duygulanmamak mümkün değil. Bu açılışta emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Çok güzel bir işe imza attılar. Bu yatırım her şeyden önce eğitim camiamıza ve Mamak'a hayırlı olsun" diye konuştu.

Ticaret Turizmi Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta da, "Milli Eğitim Müdürlüğü dönemimde başkentteki okullar arasında sinerji yaratma çalıştık. Bu kutsal yolculukta yerel yönetimlerin de çok büyük desteği oldu" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise, ilçedeki okulların kalite konusunda birbirleriyle yarıştığını ifade ederek, Abidinpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kalitede doruk noktaya ulaştığını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol, konfetiler eşliğinde Kültür Merkezi'nin açılış kurdelesini kesti. Protokol daha sonra okulun geleneksel pilav gününe katıldı.
Kültür Merkezi 400 kişilik konferans salonu, 150 öğrenciye hizmet edecek büyüklükte yemekhane, içerisinde bilardo, langırt masaları, internet bağlantılı bilgisayar ve masa tenisi masasının bulunduğu 'Gençlik Merkezi'nden oluşuyor. Öğrenci ve öğretmenlerin yapımında katkıda bulunduğu Merkez, Ankara'daki okulların hiçbirinde bulunmayan estetik ve teknolojik altyapıya sahip.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?