3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'a dev çadır

Mamak Belediyesi tarafından 2. Büyük Ankara Festivali etkinlikleri kapsamında, festival alanına kurulan dev çadırın açılışını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği çadırda Başkan Akgül, futbol topu ve aşure dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2. Büyük Ankara Festivali başladı. Mamak Belediyesi tarafından festival alanına kurulan dev çadırın açılışını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül yaptı. Akgül'e açılışta, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri eşlik etti. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki festival alanına kurulan çadırın önünde Başkan Akgül, Mamak Belediyesi Konservatuar Halk oyunları ekibi tarafından karşılandı.

Ziyaretçi akınına uğrayan çadırda seğmenlerin gösterisi büyük ilgi çekti. Akgül, beraberindekilerle belediyenin kentsel ve sosyal alanda gerçekleştirdiği hizmetlerin tanıtıldığı çadırı gezdi. İlçenin geleceği olarak nitelendirdiği kentsel dönüşüm projelerini anlatan Akgül, Mamak Kültür Merkezi kursiyerlerinin yaptıkları el işi ve takı tasarım çalışmalarıyla ebru, hat ve tezhip örneklerini inceledi.

Bütün stantları tek tek gezen Akgül, Türkiye'ye model olan evde bakım ve sağlık hizmeti projesinin başarılı ekibini de ziyaret etti. Küçük çaplı bir sağlık testinden geçen Akgül, konukların eğlenceli vakit geçirebilmesi için çadırın hemen yanına kurulan mini futbal sahasında, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı ile penaltı yarışması yaptı. Masatenisi de oynayan Akgül, konuklara futbol topu ve aşure dağıttı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, belediye olarak kendilerine ayrılan stantta kentsel gelişim ve dönüşüm projelerini, el emeği göz nuru çalışmalarını Başkentliler'le paylaşma olanağı bulduklarını söyledi. Akgül, dev çadırın ilçedeki çalışmaları en güzel şekilde yansıttığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin tam bir şölen havası içinde geçtiğini bildiren Akgül, "Ankaralılar festivalde kültür, sanat, bilim adına her şeyi bulabiliyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Festival alanını da gezen Akgül, Ekmek'i başarılı çalışmalarından dolayı kutladığı Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek çadırının 'Anı Defterine' tebriklerini yazdı. Keçiören Belediyesi'nin çadırına iade-i ziyarette bulunan Akgül, Belediye Başkanı Mustafa Ak'la bir süre sohbet etti. Akgül daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le konser izledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 13:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?