5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Mamak'a engelsiz park

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mutlu Mahallesi'nde engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanan parkı hayata geçiriyor.

Yapımı yüzde 80 oranında tamamlanan parka, Mamak ve Kırım Sudak Belediyesi arasında imzalanan ortak protokol kapsamında, Sudak Kardeşlik Parkı adı verilecek. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile engelli olan ve engelli olmayan vatandaşların, bir araya gelerek vakit geçireceklerini belirten Başkan Akgül, Mamak'ta yapılan park projelerinin hepsinde engelli vatandaşların ihtiyaçlarının ilk sıraya konulduğunu söyledi.

Akgül, "Bu tür sosyal sorumluluk projelerimizle engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız ve bunu düşünerek çalışmalarımızı yapmalıyız. Mamak'ta yaptığımız parklarımızı vatandaşlarımızın ihtiyacına göre tasarlıyoruz. Bölgemizde yaptığımız park projelerimizin hepsinde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ilk sıraya koyduk. Parklarımız sadece çocuk oyun alanları ve yeşil alanlarla sınırlı değil. İhtiyaca göre fitness alanı, çocuk oyun alanı, spor alanlarıyla donatılıp hizmet verecek. Engelli vatandaşlarımızın da sorunlarına çözüm üretmek amacıyla, Mutlu mahallemizde engelliye engelli olmayan vatandaşlarımız düşünülerek tasarlanmış parkımız bitme aşamasına geldi. Parkımızın şu an peyzaj çalışması devam ediyor. Süs havuzları organize ediliyor. Parkımıza, kardeş belediyemiz Kırım Sudak ile imzalanan protokol kapsamında Sudak Kardeşlik Parkı adını vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Mutlu Mahallesi'nde 7 bin 500 yüz metrekarelik alanda yapımı devam eden parkta, 5 yüz kişilik anfi, tiyatro, restoran, kafe, 2 bin metrekare gölet, engelsiz fitness aletleri, engelsiz çocuk oyun grupları, kamelyalar, oturma grupları, süs havuzları, ahşap köprüler, koşu yolları, yürüyüş yollarından oluşuyor. Yapımında sona yaklaşılan parkta engelli vatandaşlar için yürüme yolları da engelsiz olacak.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2011 Salı 14:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?