3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ın sorunları masaya yatırıldı

AK Parti Mamak İlçe Teşkilat tarafından düzenlenen istişare toplantısında Mamak’ın sorunları masaya yatırıldı ve çözüm yolları arandı.

Devlet Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Mamak’ın hizmet önceliği olan pilot bölge olması için yoğun çaba sarf edeceklerini söyledi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de toplantıda dile getirilen sorunların ana başlıklar altında toplanıp, çözüleceğini belirtti. 7 aylık süreç içerisindeki icraatlarını anlatan Akgül, “Gecemize gündüzümüze katıp, Mamak’a en güzel hizmetleri yapacağız” dedi.

İstişare Toplantısı

AK Parti Mamak İlçe Teşkilat tarafından düzenlenen istişare toplantısı Lale İş Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Devlet Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti İl Başkanı Murat Alpaslan, AK Parti Ankara milletvekilleri Zeynep Dağı ve Burhan Kayatürk, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, İl Genel Meclis ve İlçe meclis üyeleri, ASKİ Genel Müdür Kamil Kılıç, EGO Genel Müdür Ömer Ulu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Çözüm Yolları Arandı

Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı yaptı. Kınacı, “Güz toplantıları çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz bu istişare toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Toplantıda şehirleşmeden eğitime kadar geniş bir yelpazede Mamak’ın sorunları masaya yatırıldı ve çözüm yolları arandı. Sırayla söz alan katılımcılar sıkıntı ve sorunlarını dile getirdi.

Mamak Pilot Bölge Olacak

Devlet Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Mamak’ın Ankara’nın en problemli ilçesi olduğuna dikkat çekti. İlçenin yıllar öncesinden kalma çok sayıda sorunu olduğunu kaydeden Çiçek, “Dünyanın hiçbir başkentinde gecekondu olmaz. Önce imar sonra konut yapılır. Ancak bizde tersi olmuş. Bu yanlıştan doğru bir şehirleşme çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. Bakan Çiçek, Mamak’ın hizmet önceliği olan pilot bölge olması için yoğun çaba sarf edeceklerinin müjdesini verdi.

İletişim Önemli

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de her şeyin başının iletişim olduğuna dikkat çekerek, “Bu toplantılar çok önemli. 7 aylık süreç içerisinde yaptığımız 3.toplantı. Belediye olarak sivil toplum kuruluşlarına, muhtarlara, vatandaşlara kapımız her zaman açık. Toplantıda dile getirilen sorunları ana başlıklar altında maddeleyip, çözüm yolları oluşturacağız. Biz ne yapıyorsak, ne için gayret ediyorsak bölgemiz ve vatandaşlarımız için yapıyoruz. Çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu yerde adım adım hedeflere yaklaşıyoruz” diye konuştu.

İmar Yolları Açıyoruz

7 aylık başkanlık sürecini de değerlendiren Akgül, imar yolları açtıklarını ve açmaya da devam ettiklerini belirtti. Kamulaştırmanın ciddi bir sorun olduğuna ve büyük bir maddi külfeti olduğuna işaret eden Akgül, bunun muhtarlarla, vatandaşlarla el ele gerçekleştirileceğini kaydetti.

Asfalt Rekoru

Mamak’ta bu sezon asfalt rekoru kırdıklarını söyleyen Akgül, “280 bin ton asfalt attık. Bu Mamak’ın tarihinde bir rekor. Hiçbir sezonda bu kadar asfalt atılmadı” diye konuştu. 3’ü Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 5 tane parkın tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Akgül, kurban satış alanını bir noktada toplayarak, Mamak’a modern bir kurban pazarı kazandırdıklarını ifade etti. Bu sene özellikle trafiğin sıkıntı oluşturduğunu belirten Akgül, seneye bu sorunu çözeceklerini anlattı.

Hatip Çayı’nın Islahı

Mamak’ın ortasından geçen 9 kilometrelik Hatip Çayı’nı ıslah etmeye yönelik çalışmaların son aşamaya geldiğine değinerek, bunun için ASKİ’yle görüştüklerini anlattı. Lalahan tarafından gelen fabrika atıklarının belli noktalarda kanallara karıştığını, bunun da özellikle yazın kötü kokuya neden olduğunu vurgulayan Akgül, “Kızılcaköy’de çalışmalara başlandı. Fabrika atıkları ve kanallar kolektörlere bağlanacak. Çayın içini temizleyip, aydınlatma ve çevre düzenlemesini yapacağız” dedi.

Yeni İmar Çalışması

Anayurt ve Gülseren mahallelerinde yeni bir imar çalışması yapıldığını anlatan Akgül, buradaki gecekondu sorununu da Yatıkmusluk’taki gibi kentsel dönüşüm projeleriyle çözeceklerini kaydetti. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Akgül, “Gerekli desteği alıyoruz. Gecemize gündüzümüze katıp, Mamak’a en güzel hizmetleri yapacağız” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 09:24:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?