3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamaklı kadınlara AB sertifikası

Mamak Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından da desteklenen Kadınların İşgücüne Kazandırılmasına Yönelik Proje kapsamında eğitim gören 20 kadın, törenle sertifikaların aldı.

Mamak Belediyesi'nin Avrupa Birliği hibe fonlarından yardım almaya hak kazandığı "Kadınların İşgücü Piyasasına Kazandırılmaları ve Ekonomik Olarak Güçlendirilmeleri" başlıklı proje kapsamında Mamak Halk Eğitim Merkezi'nde 5 gün eğitim gören 20 kadın sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika dağıtımı için Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve eşi Zeliha Akgül, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hikmet Çimen ve proje ortakları Müteşebbis Gelişim Vakfı (MESVAK) ile EDUSER Danışmanlık temsilcileri katıldı.

5 gün süreyle özgüveni tanımlamak, özgüveni keşfetmek, temel bilgisayar ve internet kullanımı, yetenek, nitelik, başarıların belirlenmesi, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi gibi konularda eğitim gören kursiyerlere sertifikalarını Mamak Belediye Başkanı Akgül verdi. Sertifikaların kadınları iş yaşamına bir adım daha yaklaştırmasını dileyen Başkan Akgül, "Biz de bunun takipçisi olacağız. AB fonlarından kazandığımız ilk projenin ilk mezunları olarak biz de sizinle bu heyecanı yaşıyoruz. Bu proje bize bundan sonraki projeler için de güzel bir deneyim oldu. AB ile ilgili gerek kadınlara, gerek gençlere yönelik projelerimiz devam edecek" dedi.

Gelişmiş bir toplumda kadınların sosyal hayatın içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Akgül, aile yapısının temelini oluşturan kadınların donanımlı bir şekilde işgücüne kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye'nin AB fonlarından en az yararlanan ülke olduğuna dikkat çeken Akgül, "Belediyemizde AB hibe fonları ile ilgili bir birim oluşturduk. İstihdama, fiziksel altyapıya yönelik projelerden daha çok yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

Proje için Mamak Belediyesi'ne teşekkür eden kursiyerler, Başkan Akgül'den diksiyon eğitimi için de kurs açılmasını istedi. Kursiyerlerin ricasını kırmayan Başkan Akgül, Mamak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hikmet Çimen'den diksiyon kursunun açılması sözünü aldı. Törenin ardından Akgül, ilk mezunlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 17:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?