3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta boğa timi kuruldu

Mamak Belediyesi, bayramda kaçak kurban olaylarının önüne geçmek için Boğa Timi kurdu. Hava basınçlı tabancalarla donatılan, veteriner hekimlerin de yer aldığı tim, 24 saat boyunca hizmet verecek.

Kaçak Kurbanlar İçin Boğa Timi

Mamak Belediyesi, kaçak kurbanları yakalamak üzere Boğa Timi kurdu. 3’er kişiden oluşan 4 ekip bayram süresince 24 saat Mamaklılar’ın hizmetinde olacak. Merkez etkili kas gevşetici uyuşturucu enjeksiyon atan karbondioksit kartuşlu özel tüfeklerle donatılan tim, ihbarlar doğrultusunda, kaçan kurbanlıkları yakalayacak. Vatandaşlar bayram boyunca şikayetlerini 444 0 149 Alo Mamak Hattı’na, 550 70 79 No’lu Alo Zabıta Hattı’na ya da 368 18 12 No’lu Veteriner Birimi’ne iletebilecek.

“24 Saat Nöbetteyiz”

Bayram süresince vatandaşların mağdur olmaması için 24 saat nöbette olacaklarını bildiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşların modern bir hizmet alabilmeleri için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Kurban Bayramı’nda olumsuz görüntülerin oluşmaması için her türlü önlemi aldıklarını belirten Akgül, kaçak kurbanların veterinerlerinde yer alacağı eğitimli timler yardımıyla yakalanarak, sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.

Nöbetçi Ekipler

Akgül, “Bayram süresince hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için belediyeye bağlı müdürlüklerde nöbetçi ekipler oluşturuldu. Müdürlüklerimiz şikayetleri değerlendirerek, çözüm bulmak amacıyla görevlerinin başında olacaklar” dedi.
Belediyenin belirlediği alanlar dışında kurban kesimine ve satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini söyleyen Akgül, aykırı davrananlara cezai işlem uygulanacağının altını çizdi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 17:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?