5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Mamak'ta festival coşkusu

MAMAK'TA KUTLUDÜĞÜN 2. GÖZLEME VE AYRAN FESTİVALİ

Mamak Belediyesi tarafından geleneksel gözleme, ayran festivalinin 2.'si Kutludüğün Yaylası'nda gerçekleştirildi.

Geleneksel olarak gözlemelerin yapılarak ayranların ikram edildiği festival, seğmenlerin oyunlarıyla başladı. Ses sanatçılarının seslendirdiği eserlerin ardından gözlemeler ve ayranlar ikram edildi. Festivalde gözlemeleri büyük hünerle yapan bayanlara Mamak Belediyesi'nce hediye verildi. Bayanlar hediyelerini AK Parti Ankara milletvekilleri Ülker Güzel ve Tülay Selamoğlu'nun elinden aldı.

Yıllardır yapılaşmanın gerçekleşmediği Kutludüğün su havzası probleminin çözüldüğünün müjdesini vererek Ankara'nın en cazibe ve gözde merkezi haline getirileceği belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Babalar Günü'ne denk gelen festivalde tüm babaların Babalar Günü'nü de kutladı.

Festivalin şenlik havasında geçtiğini belirten Başkan Akgül, festivalin geleneksel olarak Kutludüğün'de gerçekleştirileceğini söyledi. Akgül, "Gözleme ve ayran festivalimizi 2 yıldır gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl Kutludüğün merkezde yaptık. Bu yıl ise Akaya Mevkii Kutludüğün Yaylasında gerçekleştiriyoruz. Sizlerin katılımı bizleri memnun etti. İnşallah bu festivali geleneksel olarak sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Akgül ayrıca yıllardır yapılaşmaya kapalı Kutludüğün su havzası probleminin Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak Belediyesi ve Aski Genel Müdürlüğü ile birlikte çıkan torba yasayla çözüme kavuştuğu müjdesini verdi. Akgül, "Kutludüğünde yıllardır baraj havzasından dolayı yapılaşma gerçekleşmiyordu. Biz göreve geldiğimizde bir söz verdik. Büyükşehir Belediyemiz, Aski Genel Müdürlüğümüz ve son çıkan torba yasayla su havzası problemini çözdük. Hayırlı olsun, Kutludüğün su havzası olmaktan çıkarıldı, imara

açıldı. Büyükşehir Belediyemiz ile planlama çalışması yaparak burayı Ankara'nın en nadide yeri yapacağız. Asfalt konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kutludüğün'de bilgi evimiz bitmek üzere açılışını gerçekleştireceğiz. Biz size hizmet vermek için buradayız" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Kutludüğünlüler ile beraber olmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek, festivallerin halkı birbirine bağlayarak birlik ve beraberliği sağladığını söyledi. Güzel, "Aranızda olmaktan çok mutluyum. Festivaller, örf ve adetlerin hatırlanmasını sağlar, halkı birbirine bağlar. Bir bölgenin kültürünü diğer bölgelere tanıtır. Seçimden önce sizlerle kucaklaştık.12 Hazirandan sonra güveninize bizi layık gördünüz. Bizimde hizmet dönemimiz geldi. Sizlerle el birliği ile

çalışacağız. Hepinize destek ve güveninizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu da festivalden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, festivalin Kutludüğün halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Festivale, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu, Ülker Güzel, Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Ercan Kınacı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları Hasan Gökmenoğlu, Erdoğan Karadağ, Ahmet Müfit Yıldırım katıldı.

MAMAK'TA KUTLUDÜĞÜN 2. GÖZLEME VE AYRAN FESTİVALİ
MAMAK'TA KUTLUDÜĞÜN 2. GÖZLEME VE AYRAN FESTİVALİ
MAMAK'TA KUTLUDÜĞÜN 2. GÖZLEME VE AYRAN FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 12:09:00
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 12:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?