3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta imarsız yer kalmayacak!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 3 aylık başkanlık sürecini basın mensuplarıyla paylaşan Akgül, Mamak’ı cazibe merkezi yapacak dev projeler hakkında bilgi verdi.

Mamak’ta gecekondu yoğunluğunu azaltmak için çalışmalara başladıklarını bildiren Akgül, “İlçemizi cazibe merkez haline getirecek projelerin altyapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya, Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, AK Parti Grup Başkanı Davut Erdem, Başkan yardımcıları Hasan Gökmenoğlu, Ahmet Müfit Yıldırım ve Erdoğan Karadağ katıldı. Abidinpaşa Lale Restoran’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına yerel ve ulusal medya da yakın ilgi gösterdi.

Akgül, basın mensuplarına, “5 yıl boyunca yaptığımız çalışmaları birlikte değerlendireceğiz. Sizler basın olarak bizim otokontrolümüz olacaksınız. Böylelikle eksiklerimizi göreceğiz ve bunları gidereceğiz” dedi.

3 Ayı Değerlendirdi

3 aylık başkanlık sürecini değerlendiren Akgül, bütçe ıslahına gittiklerini ve bir dizi tasarruf tedbirleri aldıklarını söyledi. Bunun hizmetten tasarruf anlamına gelmediğine vurgu yapan Akgül, “Kaynağı en etkili ve verimli kullanmak için çalışma yaptık. Hak-iş ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesiyle, eşit işe eşit ücret uygulamasına gittik. İşçilerin biriken mesai ve ikramiye alacaklarını ödedik” diye konuştu.

Mamak’ın kurumsallaşmasını tamamlamış bir belediye olduğunu kaydeden Akgül, Mamak’ı cazibe merkezi haline getirecek projelerin alt yapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu anlattı. Akgül, “Mamak’ta 78 bin gecekondu var. Amacımız ilçemizi bu gecekondu yoğunluğundan kurtarmak. Öncelikli hedefimiz imar planı olmayan hiçbir yerin kalmaması” dedi.

Yeni Mamak Tam Gaz

Mamak’ın gecekondu ve çarpık yapılaşmasıyla anıldığını belirten Akgül, son yıllarda yapısal olarak ciddi değişiklikler içerisinde olmasına rağmen, hala eksikliklerin olduğunu kaydetti. Mamak’ın cazibe merkezi olması için kentsel dönüşüm projelerinin önemine vurgu yapan Akgül, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülen Yeni Mamak Projesi kapsamında 260 konutun ihalesinin yapıldığını, 1250 konutun da ihale sürecine çıkartıldığını ifade etti. Akgül, önümüzdeki sene projenin hızla yükseleceğini belirtti.

Sanayi Bölgesi

Mamak sanayi bölgesi ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyleyen Akgül, “Nenek’e 600 işyerli bir sanayi bölgesi kuracağız. Altyapı çalışmalarının 2010 yılının sonunda biteceğini düşünüyorum. Lala han’da da benzer bir çalışma yürütüyoruz. Projelerle, vatandaşlarımıza istihdam olanağı sağlayacağız” dedi.

İş-Kur İle Protokol

Meslek kurslarına desteklerinin süreceğini belirten Akgül, işsizliğin önündeki en büyük engelin vasıfsızlık olduğunu belirterek, İş-Kur ile imzaladıkları protokol kapsamında mesleki eğitim kurslarıyla, vatandaşlara iş kapılarının aralandığını kaydetti.

Mamak’a Üniversite

Mamak’a bir üniversite kazandırmak için çalıştıklarını söyleyen Akgül, yer tespitlerinin yapıldığını kaydetti. Başkent’in kanayan yarası Hatip Çayı’nın da ıslah edileceğini belirten Akgül, spor salonu, kapalı yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları ile ilgili projelerin çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Akgül, “Sorun olmazsa belediyecilik de olmaz. Mamak’ın içinde biri olarak ilçeme hizmet etmek bana büyük keyif veriyor” diye konuştu.
 

Abdullah Ortaç/Mamak Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 19:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?