4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Mamak'ta kentsel dönüşüm tam gaz

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Ankara metrepol ilçeleri arasında gecekondu yıkımında rekor kırdıklarını belirterek, "Mamak'ta göreve geldiğim 9 yıl önce 110 binin üzerinde olan gecekondu sayısını bugün 69 bine düşürerek bir rekora imza attık" dedi.

Başkan Şahin, Mamak Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, çarpık yapılaşma ve gecekondu yıkımlarında en önde olduklarını söyledi. Mamak Belediyesi'nin bugüne kadar 11 kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiğini dile getiren Başkan Şahin, "Şu anda 300 bin konut planladık. 8 projemiz hayata geçmeye başladı. Başlanan projenin bitirilmesi kadar keyifli bir olay yok. 110 binlerin üstünde olan gecekondu sayımızı 69 bin 69'a düşürdük. 1999 yılından 2007 yılına kadar yüzde 90 oranında vatandaşımız arsasını aldı ve dairelerine kavuştu" diye konuştu.

Başkan Şahin, bu sürede Mamak'ta 127 bin daire yapıldığını, bu sayının 5 Mayıs 1999 tarihi itibariyle ise 37 bin olduğunu hatırlatarak, "Bugün Mamak'ta kentleşme yüzde 65, çarpık yapılaşma ise yüzde 0'larda. Gecekondu yapımına kesinlikle izin vermiyoruz. 37 bin resmi imarlı arsa ile ilgili mülkiyet sorunlarını çözdük. Kentsel dönüşümünü sağlamış 1 milyon nüfusa yaklaştık" şeklinde konuştu. Şahin, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak Mamak Kentsel Dönüşüm Projesine, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçireceklerini de ifade ederek şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Gökçek'in önderliğinde ve Hükümetimizin de desteğiyle her iki belediye olarak omuz omuza verdik. 1.5 milyon metrekare alana 50 bin konut yapacağız. Bu yıl başlanacak olan proje 9 yıl sonra bitecek. Bu projeye birçok kurumdan tepkiler geldi. Halk Evleri ve diğer bazı gruplar bu projeyi engellemeye çalışıyorlar. Vatandaşlar ise bu projeyi 80 senedir bekliyor. Kimsenin, gecekondudan daireye geçmek için bekleyen vatandaşlarımaza engel olmaması gerekir. Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 15 gün sonra askıdan iniyor. Geri adım atmadan kararlılıkla bu projeyi bitireceğiz".

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2007 Cuma 12:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?