3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta liste krizi!

SHP ile CHP arasında Mamak İlçe Teşkilatı'nda liste krizi yaşandı. CHP'ye 3 meclis üyesi ismi bildiren SHP Mamak İlçe Teşkilatı, listeye SHP'den isim konulmaması üzerine istifa etti.

Mamak CHP Meclis üyeliğine giremeyen SHP'liler istifa etti. Edinilen bilgilere göre, SHP Mamak İlçe Teşkilatı, CHP'ye Mamak'ta belediye meclis üyesi adaylığı için 3 isim gönderdi. Aralarında eski SHP Mamak İlçe Başkanı Servet Yılmaz'ın da bulunduğu Necaattin Kahraman ve Garip Toprak'ın isimleri listeye alınmadı. Daha önce CHP ile SHP Mamak İlçe Teşkilatı'nın isim konusunda anlaştığı, ancak SHP'nin gönderdiği 3 ismin de listeye giremediği öğrenildi.

Yılmaz, İHA'ya yaptığı açıklamada, CHP ile SHP arasında bir mutabat olduğunu CHP'nin verilen mutabat ile listeye SHP'den meclis üyesi konulmadığını şaşkınlıkla izlediklerini söyledi. Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Murat Karayalçın'ı destekleyecekleri belirterek, ilçeler konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

SHP Mamak İlçe Teşkilatı CHP'ye gönderdiği 3 isimden Necaattin Kahraman, Garip Toprak ve Servet Yılmaz aday gösterilmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 13:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?