5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Mamak'ta nikah sayısında artış

Mamak Belediyesi Evlendirme Memurluğu Haziran ayı içerisinde 600 çiftin nikahını kıyacak. Mamak'ta dünya evine girecek olan çiftler aynı yastığa baş koymak için 'evet' diyecek.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte nikah sayısında büyük artış yaşanırken Mamak Belediyesi Evlendirme Memurluğu'na Haziran ayı içerisinde evlenmek için 600 çift müracaatta bulundu. Bu çiftlerden 300'ünün nikahı belediye salonlarında kıyıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ergül Soysal, "Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte nikah işlemlerimiz hız kazandı. Çiftlerimizin tercihine göre oda nikahı veya salon nikahı kıyıyoruz. İstedikleri tarihte evlenmek isteyen çiftler aylar öncesinden talepte bulunarak, nikah günlerini aldılar. Haziran ayı içerisinde 600 çift dünya evine girecek. Çiftlerimize bir ömür boyu mutluluk diliyorum.Günlük ortalama 25 çiftin başvuru işlemlerini yapıyoruz.Ancak görünüyor ki, önümüzdeki günlerde daha çok başvuru alacağız "dedi.

Mamak Belediyesi ilçe'nin ihtiyaç duyduğu nikah salonu ve kongre sarayını da bu yıl içinde Mamaklıların hizmetine sunacak. Mehtap Mahallesinde inşa edilen bin kişilik nikah salonu, Mamaklıların gözde bir mekanı olarak hizmete girecek. Evlenecek çiftlerin de gözde mekanı olan nikah salonu zemin +1 kattan oluşuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 15:10:25
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 15:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?