5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Mamak'ta şenlik var

MAMAK'TA ŞENLİK VAR

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Mamak Belediyesi'nin desteklediği 1.Halk Oyunları Şenliği Mamak Spor Salonu'nda gerçekleşti.

Ege'den Hakkari'ye her yörenin oyunlarının oynandığı şenliğe Mamak 38 okul, 43 ekip olarak katıldı. En iyi müzik, en iyi kostüm, en iyi sahne gibi çeşitli dallarda ödüllerin verildiği Halk Oyunları Şenliği'nin Mamak'ta bu yıl ilki gerçekleştirilip, geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Halk Oyunları Şenliği'nde söz alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bu yıl ilki gerçekleşen şenliğe gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade ederek, şenliğin geleneksel hale getirileceğini söyledi. Akgül, "Bu yıl ilk defa gerçekleştirmiş olduğumuz şenliğin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her şeyin ilki devamının öncüsüdür. Seneye daha fazla katılımla şenliğimizi geleneksel hale getireceğiz. Eğitim ve öğretim okulda olduğu kadar sosyal hayatta da olmalıdır. Biz de belediye olarak Mamak Kültür

Merkezimizde gençlerimize aktiviteler sunuyoruz. Amacımız eğitim ve kültürel faaliyetlerimizden, aktivitelerimizden binlerce gencin faydalanabilmesidir. Gücümüz yettiği kadar çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Gençlerimizi sosyal hayatın içine almak için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Akgül, halk oyunlarının kültürümüzü yansıttığını ve bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Halk oyunlarımız kültürümüzün yaşayan en önemli değerlerinden biri. Biz bu değerlerimize sahip çıkmak, yaşatmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılmasını sağlamak zorundayız" dedi.

Şenliği yarışma havasında gerçekleştirmediklerini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç da, şenliğe bu yıl katılan 43 ekibi gelecek yıllarda 100 ekip olarak görmek istediklerini söyledi. Kılıç, "Türkiye'nin bütün rengini yansıtan öğrenciler bugün burada oyunlarıyla bayram havası yaşattılar. Bu şenliği yarışma havasında yapmadık. Gayret gösteren her öğrenciyi 1. ilan ettik. Bugün ki 43 ekip gelecek yıllarda katlanarak 100 ekip olacak. Bu ekipler arasında il. Bölge ve Türkiye birincisi olan

ekiplerimiz de var. Bu etkinlikte heves kadar eğiticilerimizin de katkıları çok büyük. İlkini bu yıl gerçekleştirdiğimiz bu şenlik ilerleyen yıllarda da devam edecek ve geleneksel hale gelecektir" dedi.

Yalnızca Mamak'taki okulların katılımıyla gerçekleşen Halk Oyunları Şenliği'ne toplam 38 okul ve 43 ekip katıldı. Artvin'den Mardin'e tüm yörelerin oyunlarını oynayan ekipler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Mamaklı öğrenciler ve vatandaşların da şenliğe ilgisi büyüktü. Mamak Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmenler tarafından çalıştırılan ekipler, kostüm, sahne, oyun ve müzik dallarında değerlendirildi. Yarışma havasından uzak tutulan şenlikte ekiplerin en iyileri belirlenerek

ödülleri takdim edildi.

En iyilerin ödül aldığı şenlik, minikler, yıldızlar ve gençler gibi çeşitli kategorilere ayrıldı. Ekipler koreografilerine göre de düzenlemeli ve düzenlemesiz olarak değerlendirilerek ödüle layık görüldü. Geleneksel Yıldızlar düzenlemesiz ödülünü Şehitlik İlköğretim Okulu alırken, Yıldızlar düzenlemeli ödülü Kuvay-i Milliye İlköğretim Okuluna verildi. Gençler düzenlemeli ödülünü Hurin Yavuzalp Lisesi, Gençler düzenlemesiz ödülünü ise Suzan Mehmet Gönç Lisesi aldı. Miniklerde ise, Minikler düzenlemeli

ödülünü Ali Kuşçu İlköğretim Okulu, Minikler düzenlemesiz ödülünü ise Mehmet Çekiç İlköğretim Okulu aldı.

Şenliğe, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Üyesi Adem Avan, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Mamak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Şemsettin Durmuş ve Şerafettin Delialioğlu katıldı.

MAMAK'TA ŞENLİK VAR
MAMAK'TA ŞENLİK VAR
MAMAK'TA ŞENLİK VAR
MAMAK'TA ŞENLİK VAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 17:19:04
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 17:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?