3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mamak'ta tüp bebek semineri

Mamak Belediyesi, Centrum Klinik Özel Ankara Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi işbirliğiyle "Bebeksiz Aile Kalmasın" parolasıyla seminer düzenledi.

Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen seminere aileler yoğun ilgi gösterdi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün eşi Zeliha Akgül de aileleri yalnız bırakmadı.

Projenin bir yıl süreceğini kaydeden Prof. Dr. Recai Pabuççu, projenin önderliğini yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e teşekkür etti. Seminere katılan ailelerin ücretsiz olarak muayene edileceğini kaydeden Pabuçcu, Mamak Belediyesi'nce belirlenecek iki ailenin de sadece maliyet ücreti ödeyerek, tedavi olma imkanına kavuşacağını belirtti.

Seminerde ailelerin merak ettiği sorular Prof. Dr. Recai Pabuçcu ve Op. Dr. Gürhan Keleş tarafından cevaplandı. Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen seminerde Pabuçcu, kadın hastalıkları ve tedavi yöntemleri hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Seminerde, çiftlerde kısırlık halleri ve tüp bebek yapmadan önceki tedavi metotları anlatıldı. "Çocuk olmuyorsa nedenleri neler olabilir? Erkekten kaynaklanan problemler ilaçla tedavi edilebilir mi? Kısırlık tedavisi süreci nasıl işliyor? Kısırlık tedavisinin başarısı ve maliyetleri nedir?" gibi konular hakkında bilgi verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?