3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

'Maraz Ali'ye özenip market soydu

Başkentte 'Adanalı' dizisindeki Maraz Ali karakterine özenen kasiyer, oto yıkamacı arkadaşı ile birlikte market soydu. Polis, markette kasiyer olarak çalışan zanlının şüpheli davranışları sonucu olayı çözdü.

Olay, önceki gün Altındağ ilçesi Aydınlıkevler Şehit Mustafa Baş Caddesi'ndeki bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, markette 6 ay önce kasiyer olarak işe başlayan Serkan A. (29), Konya'da oto yıkamacılığı yapan arkadaşı Muhteşem P.'yi (25) Ankara'ya çağırdı ve birlikte marketi soymak için plan yaptılar.

Daha sonra zanlılardan Muhteşem P., Serkan A.'nın yardımıyla marketin deposuna saklandı. Marketin diğer kasiyeri Okan C., akşam saat 20.40'da kasadaki paraları toplayıp alt katta bulunan çelik kasaya koymak için aşağıya indi. Bu sırada Serkan A., depoda gizlenen arkadaşına cep telefonu ile mesaj göndererek haber verdi.

Yüzünü bere ile kapatan Muhteşem P., aşağıya inen Okan C.'nin kafasına kurusıkı silahını dayayarak kasada bulunan 9 bin 710 TL'yi gasp etti. Okan C.'yi tuvalete kilitleyen Muhteşem P., daha sonra Serkan A.'nin açık bıraktığı depo kapısından kaçtı. Muhteşem P. soygunun ardından arkadaşının evine giderken, Serkan A. alt kata inerek tuvalette kilitli bulunan Okan C.'yi çıkarıp, olaya gasp süsü vermek için polise haber verdi.

Olayla ilgili inceleme başlatan Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, soyguncunun güvenlik kamerasında görüntüsünün olmadığını belirledi. Gasp Büro dedektifleri, kasiyer Serkan A.'nın davranışlarından şüphelenerek şahsı sorgulamaya aldı. Serkan A., yapılan sorgulamada soygunu arkadaşı ile birlikte gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Zanlıların, ifadeleri sonucu 'Adanalı' dizisinde oto yıkamacılık yapan Maraz Ali karakterini örnek alarak marketi soydukları ortaya çıktı. Zanlılardan Serkan A., olayı yakın bir tarihte evlenecek olan kız kardeşinin düğününe katkıda bulunmak için gerçekleştirdiğini öne sürdü. Zanlılar, polisteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isimsiz IP: 78.166.149.xxx Tarih : 7.06.2009 16:15:55

bence çok saçma ben maraz aliyi çok seviyorum çok tatlı ona filimdeki hırsızlık rolü yakışmıyor insanlar bunu örnek almasınlar idili de çok seviyorum maraz aliyle birbirlerine çok yakışıyorlar aşkım idil ve maraz ali