4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Meclis'te araba yıkamak yasaklandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreterliği tarafından tasarruf genelgesi yayımlandı. 

Yayınlanan genelgede, yaz dönemiyle birlikte hava sıcaklıklarında meydana gelen artışlar ve küresel ısınmanın su kaynakları üzerindeki olumsuz etkilerinin en aza indirilebilmesi amacıyla yeni önlemler gündeme geldi. Buna göre TBMM'deki tasarruf 5 maddede özetlendi. Genelge şöyle: 

"- Su kaynaklarından azami derecede tasarruf sağlanması ve suyun gereksiz kullanımının önlenmesi amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kampusu içerisinde bulunan yeşil alanların sulanması ve bakımında, görevli birimler tarafından gündüz saatlerinde sulama yapılmayacak, su kaynaklarının rasyonel ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına dikkat edilecek. Şebeke suları, mutlak zorunluluk hali dışında yeşil alanların sulanması amacıyla kullanılmayacaktır. 

- TBMM Kampusu içerisinde, resmi hizmetlerde kullanılan taşıtlar dışında özel araçların yıkaması yapılmayacak, resmi araçların temizliğinde de yeraltı suları basınçlı yöntemle kullanılacaktır. 

- İç hizmetler çerçevesinde yerine getirilen temizlik hizmetleri sırasında, halı ve koltuklar ile diğer mefruşatın suyla yıkanması yerine, kuru sistem temizleme tercih edilecektir. 

- Binalarda kullanılmakta olan suyun tasarruflu kullanılması amacıyla, bütün sıhhi tesisat ve altyapı elden geçirilmiş olup gerekli önlemler alınmıştır. Bu kapsamda, personel tarafından da suyun kullanımında özen gösterilmesi ve israftan kaçınılması gerekmektedir. Ayrıca, bu önlemlerin devamının sağlanması için görevli birimler, tesisatta oluşabilecek arızalar nedeniyle muhtemel su kaçak ve kayıplarını dikkatle takip edeceklerdir. 

- Binalarda bulunan soğutma sistemlerinden en üst düzeyde verim alınabilmesi ve gereksiz enerji tüketimine neden olmamak için, sistem 22-24 derece ile çalıştırılacak, soğutma sistemi olan binalarda kapı ve pencerelerin açık bırakılmamasına personel tarafından özen gösterilecektir."
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 16:42:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?