5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Meclis'te gerginlik

TBMM Genel Kurulu'nda, Tohumculuk Yasa Tasarısı'nın görüşülmesi sırasında CHP'li milletvekillerinin Başkanlık Divanı'na yürümeleri üzerine birleşime ara verildi.

Genel Kurul'da, Tohumculuk Yasa Tasarısı'nın 1. maddesinin kabul edilmesinin ardından, CHP Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler ve arkadaşları tarafından, tasarının tanımlar kısmını içeren 2. maddeye ilişkin değişiklik önergesi verildi.

Oturumu yöneten Başkanvekili İsmail Alptekin, öneriyi okuttuktan sonra Hükümet ve komisyon üyelerinin önergeyi kabul edip etmediğini sordu.

Hükümet ve komisyonun önergeyi kabul etmesi üzerine, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'un da aralarında bulunduğu bazı CHP milletvekilleri, Başkanlık Divanı'na yürüdü.

“Böyle şey olur mu?” diyen CHP'lilere Alptekin, “Bu Meclis'te talepler böyle mi anlatılıyor? Benim yapacağım bir şey var mı? Hükümet ve komisyonun önergeye katılıp katılmadığını sormak benim görevim. Benim yaptığım iç tüzüğe uygun” diye konuştu.

Milletvekillerinin yerine oturmaması üzerine Alptekin, “Başkanlık Divanı'nın çalışma imkanı bulunmadığından birleşime ara veriyorum” diyerek salondan ayrıldı.

Birleşime ara verilmesinin ardından CHP milletvekilleri,Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu üyeleriyle tartıştı.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, Bakan Eker'e yüksek sesle “Müsaade edin, milletvekilleri önergeleri hakkında 5 dakika konuşsun” diye tepki gösterdi.

Birleşim açıldıktan sonra CHP milletvekillerinin yeniden Başkanlık Divanı önünde toplanmaları ve müdahalede bulunmaları üzerine, Başkanvekili İsmail Alptekin, CHP milletvekillerinin çalışmaları engellediğini, bunun da tutanağa geçirilmesini isteyerek, birleşime 10 dakika ara verdi.

A.A
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 17:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?