3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Meclis'te güvenlik alarmı!

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara ziyareti öncesinde güvenlik önlemleri üst düzeye çıkartılırken, TBMM'de de Amerikan güvenlik heyetinin çalışmaları bir haftadır devam ediyor. Amerikalı güvenlikçiler Genel Kurul salonundan tuvaletlere kadar tüm noktalarda keşif çalışması yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama 6 Nisan'da Türkiye'ye geliyor. Obama'nın Ankara ziyareti sırasındaki en önemli duraklarından biri de Meclis olarak. Meclis Genel Kurulu'nda bir konuşma yapacak olan Obama, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve muhalefet liderleriyle de görüşecek.

Meclis'de Obama'nın ziyareti öncesinde güvenlik alarmı verildi. Amerika'dan gelen güvenlik heyeti yaklaşık 1 haftadır Meclis'te güvenlik çalışması yapıyor. TBMM Koruma Müdürlüğü ile üst üste toplantılar yapan Amerikalı güvenlikçiler, Genel Kurul Salonu'ndan tuvaletlere kadar tüm noktalarda keşif çalışması yaptı ve her yeri didik didik aradı.

Amerikan heyeti, TBMM'nin yeni Kamera Güvenlik Sistemi'ni de inceledi. Heyet, Meclis içinde ve dışındaki 246 güvenlik kamerasının görüntülerinin 24 saat izlendiği Kameri İzleme Merkezi'nde de inceleme yaparak, merkezin yetkilileriyle görüştü. Obama'nın ziyareti sırasında keskin nişancıların hangi noktalara yerleştirileceği de bu çalışmalar sırasında belirlendi.

Bu arada Obama'nın TBMM ziyareti sırasında görev alacak güvenlik görevlilerinin özel bir eğitimden geçirildiği öğrenildi. Ziyaret sırasında Türk ve Amerikalı güvenlik görevlilerinin ortak görev yapacakları ve Meclis'e girişlerde arama ve kontrollerin üst düzeye çıkarılacağı bildirildi.

Ziyaret sırasında Meclis'e araç girişinin de yasaklanacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 15:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?