5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Meclis'te küfürlü tartışma

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’in, Genel Kurul Salonu’nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirileri AKP’lileri kızdırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’in, elindeki bir gazeteyi milletvekili sıralarına çevirerek, dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in, yine dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında “dosyalar olduğunu” açıkladığını söylemesi üzerine AKP ve CHP’liler arasında “küfür’e varan tartışmalar yaşandı.

"TERBİYESİZ HERİF"

Sevigen elindeki belgeleri oturumu yöneten Başkanvekili Alptekin’e doğru götürünce, TBMM Katip Üyesi Gökhan Sarıçam’ın müdahalesiyle karşılaştı.

Sarıçam, Sevigen ile birlikte kürsüye yürüyen CHP’li Hüseyin Bayındır, İsmet Atalay ve Sırrı Özbek’e “Terbiyesiz herif seni ayaklarımın altına alır ezerim. Küstah herif” demesi üzerine CHP’li Özbek küfür ederek elindeki bardağı fırlatmak istedi. Ancak Özbek, araya giren milletvekillerince engellendi.

MECLİS TV SANSÜRÜ

Bu arada Başkanlık Divanı önünde bu tartışmalar yaşanırken, Meclis TV görüntüleri sansürledi.

Tartışmaların sürdüğü sırada Meclis TV ekrana oturumu yöneten İsmail Alptekin’in ve Genel Kurul oturumunu izleyen TBMM Başkanı Arınç ve konuğu Endonezya Halk Meclisi Başkanı Dr. Hidayet Vahit’in görüntülerini getirdi.

KIZGINLIK ANINDA SÖYLEYEBİLİRİM

Başkanvekili Alptekin’in oturuma ara vermesi üzerine tartışmalar ve karşılıklı atışmalar araya giren milletvekillerince yatıştı. CHP’lilerin şikayeti üzerine TBMM Katip Üyesi kürsüye gelerek açıklama yaptı.

Sarıçam, “Kızgınlık anıdır hatırlamıyorum. Tutanaklara bakılır öyle bir küfür çıkmışsa ağzımdan özür dilerim. CHP’liler üzerime yürüdüler. İsmet Atalay ile Sırrı Özbek, bardağı suratıma fırlatmak istediler” diye konuştu.

anka
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2006 Pazartesi 14:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.97.56.xxx Tarih : 18.12.2006 23:42:54
YAKIŞIYOR MU ? SIRRI ÖZBEK, MEHMET SEVİGEN VE ZEKERYA AKINCI CHP MİLLETVEKİLLERİ İÇİNDE EN GENÇ OLANLAR. EN GENÇ DİYORSAM GÖRECELİ OLARAK SÖYLENMİŞ BİR LAF. SIRRI ÖZBEK 1952 DOĞUMLU. MEHMET SEVİGEN 1954 DOĞUMLU. ZEKERYA AKINCI İSE 1957 DOĞUMLU. YANİ YAŞ ORTALAMALARI 50. (MYK' nın yaş ortalaması 57.85) KAVGAYA ADLARININ KARIŞMASI TESADÜFİ DEĞİL. ÜÇÜNÜNDE VEKİL OLMADAN ÖNCE ALTINA İMZA ATTIKLARI MUTLAK BİR BAŞARILARI YOK. VEKİ KEN DE ALTINA İMZA ATABİLECEKLERİ MUTLAK BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZABİLMİŞ DEĞİLLER.(İNGİLİZCESİ YA DA ORADA KULLANILDIĞI ŞEKLİYLE; "SUCCESS STORY") İKİ İHTİMAL VAR. YA BİRİLERİ KLASİK (HALKA DAYATILAN) PARLAMENTO ANLAYIŞI İÇİNDE, EN GENÇ OLANLAR SİZSİNİZ DEYİP, BU "GENÇ" VEKİKLLERİMİZİ HOROZ DÖĞÜŞÜ İÇİNE ATIYORLAR. YA DA SEÇİMLERE AZ KALA, BU BEYLERİMİZ İSİMLERİNİ BELLEKLERE BİR ŞEKİLDE KAZIMA YOLUNA GİDİYORLAR. "REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ" VARSAYIMI İLE. SEBEP HANGİSİ OLURSA OLSUN ŞIK DEĞİL. BU MİLLET HİÇ BİR ŞEYİ UNUTMAZ. 18 ARALIK 2006