3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Meclis'te Obama alarmı!

ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyareti öncesinde TBMM'de telaşlı saatler yaşanıyor. Meclis'e araç ve ziyaretçi girişleri durdurulurken, Meclis personeli ve gazeteciler de girişte aranıyor.

ABD Başkanı Obama'nın Ankara ziyareti öncesinde Ankara'da güvenlik alarmı üst noktaya çıkarıldı. Obama'nın güzergahındaki tüm yollar trafiğe kapatıldı. Obama'nın güvenliği için yaklaşık 5 bin polisin görev yaptığı öğrenildi. Obama'nın ziyareti öncesinde Meclis'te de hareketli dakikalar yaşanıyor.

Meclis'e milletvekilli araçları hariç hiçbir araç alınmıyor. Ziyaretçiye de kapatılan Meclis'e giren personel ve gazeteciler didik didik aranıyor. Akreditasyon yaptırmayan gazetecilerin ise Meclis'e girişine izin verilmiyor. Meclis'te görevli resmi üniformalı polislere boyunlarına, üzerinde 'güvenlik' yazılı tanıtıcı kart takma zorunluluğu getirildi. Meclis'in bazı noktalarına da keskin nişancılar yerleştirildi.

Bu arada ABD Başkanı Obama'nın Ankara'daki temaslarını 200'ü aşkın yerli, 165 yabancı basın mensubunun izleyeceği bildirildi. Obama'nın TBMM Genel Kurulu'nda yapacağı konuşmayı da çok sayıda davetlinin izlemesi bekleniyor. Konuşma için eski cumhurbaşkanları, Meclis başkanları ve başbakanlara da davetiye gönderildi.

Bu arada askerlere de Cuma akşamı davetiye gönderildiği ve Genelkurmay'ı temsilen bazı üst düzey askeri yetkililerin konuşmayı dinlemek için Genel Kurul Salonu'na gelecekleri öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 12:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?