3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Meclis'ten Filistin'e yardım kampanyası

Gölbaşı Belediyesi Meclis toplantısında Filistin'e destek için yardım kampanyası başlatıldı.

Meclis toplantısında CHP'li Belediye Meclis Üyesi Polat Güneşdoğmuş, elindeki "Eli kanlı İsrail, Gazze'de işgale, kıyıma, zulme ve katliama son ver. Bende Filistinliyim" yazılı pankartı göstererek yaptığı konuşmada, "İsrail, aç susuz Filistinli kardeşlerimize bomba yağdırıyor. Bu tek taraflı, haksız, adaletsiz, insanlık adına utanç verici bir savaştır" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı A. Nasır Haşlak ve salondakilerin alkışlarla desteklediği konuşmanın ardından MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çavdar ve AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Yakup Kurtoğlu da konuyla ilgili konuşma yaptı. Kurtoğlu, Filistin'deki katliamı şiddetle kınadığını ve Gazze'de yaşayan Müslüman kardeşlerimize yardım olarak bin TL'lik bir bağışla yardım kampanyasına öncülük etmek istediğini dile getirerek, bu konuda gerek meclis salonundakileri, gerekse Gölbaşılı duyarlı vatandaşları göreve çağırdı.

Gündem dışı söz alarak kişisel tepkilerini gösteren konuşmacılara teşekkür eden Başkan Haşlak, "Arkadaşlarımızın da dile getirdikleri gibi bugün Filistin'de, Gazze'de bir insanlık suçu işleniyor. Fakat maalesef sözde medeni, insan hakları savunuculuğunda kimseye söz söyletmeyen batı dünyası suskun. Hatta dünya susmuş, izliyor. Biz Meclis olarak bu katliamı kınama kararını yasalar gereği alamıyoruz. Ancak kişisel olarak orada yaşanan çağdışı savaşı, kıyımı şiddetle, kınıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 12:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?