5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Mehmetçik Vakfı'ndan kurban hizmeti

İnternet aracılığıyla kurban bağışı yapılabilmesine imkan sağlayan on-line bağış sistemini yenileyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmekçik Vakfı, bu sayede doğruluk, şeffaflık ve güvenirlilik sağlayarak vatandaşa güvence veriyor. 

Silahlı kuvvetlerin temelini oluşturan erbaş ve erlerden şehit düşenlerin veya herhangi bir nedenle hayatını kaybedenlerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere yardımcı olmak üzere kurulan TSK Mehmetçik Vakfı, 1996 yılından itibaren sürdürdüğü vekaleten kurban bağışı faaliyetine bu yılda devam ediyor. 

Vatandaşları, Kurban Bayramı'nda dini vecibeyi yerine getirmenin yanında Mehmetçiklerin yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere ve çocuklarına kurban bağışıyla destek olmaya çağıran Vakıf, kesim işlemlerini, modern tesislerde, hijyenik koşullarda, Vakıf personeli, din görevlisi nezaretinde ve noter gözetiminde dini vasıflara uygun kurbanlıklarla gerçekleştiriyor. 

Mehmetçik Vakfı, kurban bağışında elde ettiği gelirlerle, ülke güvenliği için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağlamak ve çocuklarını üniversite seviyesi dahil okutmak amacıyla kullanıyor. 

Vakıf, bu doğrultuda bugüne kadar; 14 bin 275 şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına, 7 bin 735 gazi ve engelli Mehmetçiğe ve 3 bin 21 Mehmetçik çocuğuna bugünkü değeriyle yaklaşık 100 milyon YTL ödeme yaparken, halen 5 bin 413 gazi ve engelli Mehmetçik ve çocukları ile şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçik yakınlarına her ay yaklaşık 1 milyon 500 YTL yardım ödemesinde bulunuyor.

KURBAN BAĞIŞINDA GÜVENİRLİLİK 

Mehmetçik Vakfı, kurban bağışında en çok doğruluk, şeffaflık ve güvenirlilik hususlarına dikkat ediyor. Vakıf bu kapsamda, vatandaşların yaptığı bağışları Vakıf Genel Merkezi'ne kurulan 'Kurban Bağışı İşlem Merkezi'nden günlük takip ediyor. Yaklaşık 10 personelin görev yaptığı merkezde, yapılan kurban bağışları bilgisayar ortamında değerlendiriyor. Merkezde ayrıca, bağış yapıp da adresi belli olmayan yardımseverlerin adresleri tespit edilip, yaptığı bağışın neticesi kendisine bildiriliyor. 

Vatandaşların geçtiğimiz yıllara göre Mehmetçik Vakfı'na yaptıkları kurban bağışlarındaki artış da dikkat çekiyor. Kurban Bayramı'na 10 gün kala yapılan kurban bağışları; 2005 yılında 15 bin 835 iken bu rakam bugün 36 bin 214'e çıktı. Aynı durum yurtdışında yapılan bağışlar içinde geçerliliği koruyor. 2005 yılında 628 adet olan kurban bağışı bugün bin 254'e yükselmiş durumda.

ON-LİNE BAĞIŞ HİZMETİ 

TSK Mehmetçik Vakfı, internet aracılığıyla kurban bağışı yapılabilmesine imkan sağlayan on-line bağış sistemini de yeniledi. Sistemdeki yenilikle bütün kredi kartlarıyla 24 saat bağış yapılabilmesine imkan sağlandı. Vatandaşlar, www.mehmetcik.org.tr internet adresinden kredi kartı ile on-line bağış yapabilecekler. Nakdi bağış da yapılmasına olanak tanıyan sistem sayesinde dünyanın her yerinden www.mehmetcik.org.tr adresine erişilerek kurban bağışı yapılabilecek. 

Vakıf, bu yılki kurban bedelini 220 YTL, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için 150 dolar veya 120 Euro olarak belirledi. On-line hizmetin dışında, Ziraat Bankası Tandoğan Şubesi, Halk Bankası Meşrutiyet Şubesi, İş Bankası Balgat Şubesi, Oyakbank Çankaya Şubesi, Finansbank Necatibey Şubesi'ne havale yapılabilecek. Vatandaşlar, YTL için 1996, dolar için 1997, Euro için 1998 hesap numaralarına kurban bedellerini yatırabilecek. Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar, kurban bedelini belirlenen banka hesap numaralarına yatırabilecekleri gibi, Ankara Balgat'ta bulunan Genel Merkeze, İstanbul, İzmir, Adana ve Samsun'da bulunan temsilciliklere, Ankara'da bulunan Mehmetçik Sigorta Limited Şirketi'ne, İstanbul'da Kurtköy ve Maslakta bulunan Mehmetçik Vakfı Akaryakıt İstasyonlarına ayrıca, Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Merkezi ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Merkezine makbuz karşılığı yatırabilecekler. 

Vakıf, bağışın ardından kurban kesiminin gerçekleşmesini müteakip bağış sahibine cep telefon numarası ve e-posta ile bilgilendirecek. Ayrıca, kesim faaliyetinin sonunda kurban bağışında bulunan vatandaşlara Noter Onaylı Kesim Tutanağı ve Teşekkür Mektubu gönderilecek. 

Kurban bağışı için son tarih 29 Aralık saat 17.00, EFT için son tarih 29 Aralık saat 12.00 olarak belirlendi. Bağış bedeli alındığında ve kurban kesildiğinde, vatandaşların cep telefonlarına kısa mesaj gönderilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2006 Cumartesi 12:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?