4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Melih Gökçek'ten Google'a uyarı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünyaca ünlü arama motoru Google'ın "Google Eart" isimli uydu görüntü programında Ankara'nın üzerine gelindiğinde çıkan yazılardan dolayı uyardığı şirketi, söz konusu durumun düzeltilmemesi halinde mahkemeye verecek.


Dünyaca ünlü arama motoru Google'ın "Google Eart" isimli uydu görüntü programında bir süredir ilginç ifadelerin yer alması Gökçek'i kızdırdı. Google Earth ile Ankara görüntüsünün üzerine gelindiğinde, bazı yer tanımlamalarının sarı renkli "i" işaretiyle verildiği "Google Earth Community" sembolleri ilginç ifadeler içeriyor.

Kuğulu Park'ın üzerindeki işarete gelindiğinde, "İ. Melih Gökçek sonunda burayı da katlediyor! Kuğulu Parkımızı ve meydanımızı rahat bırakın" yazıları çıkıyor. Tıklandığında ise devamında "Cumhuriyet başkentine yakışmayan çınar ağacı katliamı, baltalılar tarafından bu meydanda acımasızca yapılıyor" yazısı çıkıyor. Hackerlerin yaptığı tahmin edilen ilginç ifadelerde Ankara üzerindeki çeşitli noktalara, "Turuncu Lamborghini Diablo 2'nin park yeri", "Keçiören Şelalesi", "Üçgen Çarşı" gibi tanımlamalar eklendiği dikkati çekiyor.


Google kısa süre önce bu ifadeleri kaldırırken, ifadeler bazı bölümlerde hala yer alıyor. Bir yazı ile Google Merkezi'ni uyaran Melih Gökçek, söz konusu durumun düzeltilmemesi halinde yasal yollara başvuracağını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 16:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?