3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Meslek Lisesi bahçesi yeşillendirildi

Çubuk Endüstri Meslek Lisesi bahçesine ve çevresine ağaçlandırma çalışmaları kapsamında fidan dikildi.

Fidan dikim törenine Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Saat, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Mali ve İdari İşler Müdürü Sabahat Kurt, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yaklaşık 1 metre 50 santimetre boyunda sedir ağaçlarının dikiminin yapıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Özden, Türkiye'de yeşilin insan hayatından çıktığını belirtti. Ormanların azalmaya başladığını, ormanları insanların yok ettiğini kaydeden Özden, bunun da çeşitli felaketlere yol açtığını söyledi.

Ormanın ve ağaçların insanlar ile diğer canlılar için hayati önem taşıdığını vurgulayan ve bu konuda bilinçlendirmenin öğrencilik çağlarında yapılmasının faydasını dile getiren Özden, yapılan etkinlikle çocuklara tabiat ve toprak sevgisini aşılayan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'ne destekleri için teşekkür ederek, bu tür ağaçlandırma kampanyalarına herkesin destek vermesini istedi.

Konuşmaların ardından Özden ile Saat, çocuklarla birlikte ilk fidanı dikti. Tören sonrası öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet eden Başkan Özden, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 10:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?