5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Metal Fırtına'dan Tügef'e ziyaret

Metal Fırtına'nın yazarı Orkun Uçar, Keçiören Gençlik Derneği'nce düzenlenen panele katıldı.
 
Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Genel Başkanı Osman Gökçek'in de katıldığı panel, gençlerden yoğun ilgi gördü. İstanbul Basın-Yayın Yüksek Okulu mezunu olduğunu sorulan bir soru üzerine söyleyen Uçar, yazarlığa üniversite yıllarında başladığını belirtti. 1999 yılında Nostromo Bilimkurgu Kısa Öykü Yarışması'na katıldığını da ifade eden Uçar, bu yarışmada elde ettiği birinciliğin profesyonel yazarlık için kendisine cesaret verdiğini söyledi. Daha sonra ekonomik anlamda zor günler yaşadığını ifade eden Uçar, ancak bu süreçte yazarlığa daha fazla zaman ayırabildiğini belirtti.
 
Metal Fırtına'nın farklı bir eser olduğunu söyleyen Orkun Uçar, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Kitabın başarısı farklı olmasından geliyor o güne kadar bu tarzda bir kitap yazılmamıştı. Metal Fırtına'dan sonra bu tarz eserler gelmeye başladı ancak çok fazla başarılı olamadılar. Çünkü banim yazdığım kitabın konusu insanlara daha ilginç ve faklı gelmişti."
 
Her yazarın değişik bir tarzı olduğuna da dikkat çeken Uçar; "Ben bir Yaşar Kemal veya Orhan Pamuk gibi yazamam. Herkesin bir tarzı var. Ben direk sonuca gitmesini seviyorum. Bence okuyucu oyalanmadan sonucu öğrenmeli" dedi.
 
Panele katılan gençlere teşekkür eden Orkun Uçar; "Sizlere ve bizi buluşturan Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu ve Keçiören Gençlik Derneği'ne teşekkür ediyorum. Ülkesi için çalışan Türkiye Gençlik Federesyonu gibi sivil toplum örgütlerinin olması son derece önemli bir kuruluştur" diyerek duygularını ifade etti.
 
Dergimize bir açıklama yapan Keçiören Gençlik Derneği Başkanı Recep Araç ise gençleri zaman zaman sporcularla, sanatçılarla, yazarlarla bir araya getirdiklerini söyleyerek, "Gençlerimiz aydınlarla bir araya gelmeli ve onlara soru sorabilmeliler. Bu şekilde hem daha kolay öğrenecekler, hem de kendilerine olan güvenleri artacaktır. Bu programda emeği olan herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.
 
Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Genel Başkanı Osman Gökçek ise gençliğe faydası olabilecek, onlara katkıda bulunacak her türlü programı yapmaya çalıştıklarını kaydetti. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belerten Gökçek, "Keçiören Gençlik Derneği'ne ve Orkun Uçar'a teşekkür ediyorum. Gençler içen gerçekten faydalı olacak bir çalışmaya imza attılar" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 14:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?