4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Meteoroloji buzlanmaya karşı uyardı

Yurtta hava, parçalı ve çok bulutlu olacak. Türkiye’nin genelinde yağış beklenirken, iç ve doğu bölgelerinde buzlanma yaşanacak.

Yurt geneli bugün (cumartesi) parçalı bulutlu geçerken,iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, iç Ege ve Marmara'da kar yarın (Pazar) yağışı beklenirken, İç Anadolu'nun büyük bölümü çok bulutlu olacak.

Meteorolojik verilere göre, yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, orta ve doğu Karadeniz, doğu ve Güneydoğu Anadolu ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, batı Karadeniz ve gece saatlerinde Trakya yağışlı geçecek. Yağışlar orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile güneydoğu Anadolu'da etkili olmak üzere Akdeniz kıyılarında sağanak yağmur, Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Hava sıcaklığı; İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak. Rüzgar yurdun iç ve kuzey kesimlerinde kuzeyli, kuzeydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu, güneydoğu kesimlerinde ise doğulu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyılarında yarın yağış bekleniyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, iç Ege ve Marmara'da kar yağışı beklenirken, İç Anadolu'nun büyük bölümü çok bulutlu olacak. İç ve doğu bölgelerde don ve buzlanma bekleniyor.

5 büyük ilimizin hava durumu

Bugün Yarın
İstanbul 1/3 2/4
Ankara -3/1 -7/1
İzmir 4/9 2/8
Adana 4/12 3/15
Antalya 6/14 5/15
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 14:15:31
Güncelleme :3 Şubat 2007 Cumartesi 14:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?