4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Metro arıza yaptı hayat kabus oldu

Kentin Batı koridorunu ulaşımda ayakta tutan metronun arıza yapması Başkent’i dün birbirine kattı. Batıkent - Kızılay arasında hizmet veren Metronun 2 saat hizmet verememesi, sonrasında da aşırı yavaşlaması yüzbinlerce Ankaralı’ya sabah saatlerinde kabus yaşattı. Ankaralılara hizmet vermeyen metro üzerine EGO Genel Müdürlüğü ek otobüs seferleri koydu.

EGO Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre Batıkent - Kızılay metrosunda sabah 5 sularında ray taşlama aracında kısa devre meydana geldi. Bunun üzerine alarma geçen EGO yetkilileri teknik ekiple birlikte çalışmalara başladı. EGO Genel Müdürü Kazım Usta sabah saatlerinde olay yerine gelerek sorunun bir an önce yapılması için talimat verdi. 2 saat süren çalışmanın ardından 08:25’te metro tekrar çalışır hale geçti.

ANCAK KABUS BİTMEDİ

Ancak metronun çalışın hale geçmesi yaşanan izdihamı kurtarmadı. Ayrıca aşırı yavaşlayan ve her durakta 15 dakika duran trenler Ankaralı’ya sinir krizi geçirtti. Ankara Hürriyet’i arayan bir yurttaş ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"08.00 de Batıkent metro durağına gittim. 8.45’e kadar metro gelmedi. En kötüsü de Rus işkencesi gibi beş dakikada bir ’metro beş dakika sonra gelecek’ diye anons ettiler. Bizi enayi yerine koyuyorlar. Gelmeyecek dense herkes alternatif bir çözüm bulurdu.

HER DURAKTA 15 DAKİKA

8.45 gibi metro geldi. Her durakta 15 dakika bekledik. Metro AKM’ye geldiğinde saat 9.27’ydi ve metroda adım atacak yer kalmamıştı. Yanımdaki adam havasızlıktan fenalık geçirdi ve üzerime yığıldı. Nefes alışverişi düzensizleşti. Biz zor bela dışarıya çıkardık. Ara duraklarda bile kapıları açmadılar. Biz Başkentli olarak bunu haketmiyoruz.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 09:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?