3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Meye ülkesini sırtlamaya devam ediyor

Ankaraspor'un gelecek vaad eden golcüsü Roguy Meye, ülkesi Gabon'u sırtlamaya devam ediyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde düzenlenecek olan 2010 Dünya Kupası Afrika Elemeleri'nde Gabon sürprizi sürüyor. Afrika Elemeleri'nde ilk 2 grubu aşarak final grubuna kadar yükselen elemelerin sürpriz takımı Gabon, burada da aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Afrika'nın 'ölüm grubu' olarak adlandırılan grubunda Kamerun, Fas ve Togo'yla yarışan Gabon, ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Büyük sürprize imza atan Gabon'u ise Ankaraspor'un golcüsü Roguy Meye taşıyor.

Takımının final grubuna kadar gelmesinde büyük pay sahibi olan Meye, ülkesinin ikinci maçında da gol atarak liderliğe yükselmesinde büyük pay sahibi oldu. İlk maçta Gabon'un favorilerden Fas'ı deplasmanda 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada galibiyet golünü atan Meye, bu kez de Togo filelerini havalandırdı. 23 yaşındaki golcü oyuncu dün akşam oynanan maçta, 2006 dünya kupasında yer alan ve kadrosunda Arsenalli Adebayor gibi bir yıldızı barındıran rakibi karşısında takımının ikinci golünü attı. Meye'nin 1 de asist yaptığı maçta Gabon, Togo'yu 3-0'lık skorla geçerken 2 maç sonunda 6 puanla zirveye oturdu. Final grubunu lider tamamlayacak ülke, gelecek yaz düzenlenecek dünya kupasına katılmaya hak kazanacak.

Ankaraspor'un devre arası transfer döneminde Macaristan'ın Zalaegerszeg takımından kadrosuna kattığı Meye, oynadığı futbolla Avrupa takımlarının da dikkatini çekmeye başardı. Genç yaşına rağmen Gabon Milli Takımı'nın değişilmez ismi olan Meye için bazı İngiliz ve Fransız takımlarının Ankaraspor ile görüşmeye hazırlandıkları ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 14:20:15
Güncelleme :7 Haziran 2009 Pazar 14:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?