4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Mezarlık bilgilerine internetten ulaşılabilecek

Başkent'tin geçmişten günümüze defin işlemlerinin yapıldığı mezarlıklardaki merhum kişilere ait ada ve parsel numaralarını içeren mezarlık bilgilerine internetten de ulaşılabilecek.


Ankara Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkların daha modern bir yapıya kavuşması doğrultusunda kentin 3 ana mezarlığı olan Cebeci-Asri, Karşıyaka ve Sincan mezarlıklarında kurduğu Mezarlık Bilgi Sistemi (MEBİS), şimdi de internet ortamında merhum yakınlarına yol gösteriyor. Başkent'teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, dünyanın her yerinden http://www.mebis.ankara-bel.gov.tr http://www.mebis.ankara-bel.tr adresine girerek mezarın yeriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor. MEBİS ile kabristan
ziyaretlerinde Türkiye'nin en detaylı bilgi sistemi uygulamasını başlattıklarına dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü İsmail Çalık, "Uygulamayı internet sayfalarına taşıyarak hizmeti vatandaşların evindeki ekranlara da ulaştırıyoruz" dedi.

Vatandaşların mezarlık girişlerine yerleştirilen kiosklardan aldıkları harita çıktısı yardımıyla, aradığı mezara en kısa yoldan kolaylıkla ulaşabildiğini ifade eden Çalık, "Artık vatandaşlarımız bu bilgileri internet ekranlarından alarak,
kendilerine en uygun mezarlık kapısını ve güzergahı belirleyecek, doğrudan yakınlarının mezarına ulaşabilecekler" diye konuştu.


Şu anda daha çok Karşıyaka Mezarlığı'nda olmak üzere Ankara'da günde ortalama 40 defin işleminin gerçekleştirildiğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü İsmail Çalık, Karşıyaka ve Sincan-Çimşit mezarlıklarının yanı sıra Mamak-Ortaköy Mezarlığı'nın devreye girmesiyle Ankara'nın 2050 yılına kadar mezar ihtiyacının karşılanmış olacağını söyledi. Cebeci Asri Mezarlığı'nda yer sorunu yaşandığını, çoğunlukla birinci dereceden yakınlarının istekleri doğrultusunda anne, baba ve çocukların mükerrer definlerinin gerçekleştirildiğini belirten Çalık, 10 bin dönümlük Ortaköy mezarlık sahasının da altyapısı tamamlanarak rezerv olarak bekletildiğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 12:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet fethi tavuz IP: 78.162.213.xxx Tarih : 5.02.2008 07:58:33

Elazığdan yazıyorum kız kardeşim Müjgan KARAASLAN'ın mezar nosunu bulamıyorum bilgilendirirseniz mutlu olurum.