5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

MGK Genel Sekreteri,Polonya'ya gidiyor

MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Polonya'yı ziyaret edecek.
 
MGK Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, MGK Genel Sekreterliği ile Polonya Ulusal Güvenlik Bürosu arasındaki karşılıklı olarak gerçekleştirilmekte olan resmi ziyaretler çerçevesinde, MGK Genel Sekreteri Alpogan'ın beraberindeki bir heyet ile birlikte, temaslarda bulunmak üzere 8-10 Kasım 2006 tarihlerinde Polonya'yı ziyaret edeceği bildirildi. Ziyaretin, Polonya Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı'nın 15-17 Eylül 2005 tarihlerinde Türkiye'ye yaptığı resmi ziyarete karşılık niteliğinde olduğu belirtilen açıklamada, Polonya'nın, MGK Genel Sekreterlikleri arasında düzenli temasların başlatıldığı ilk AB ülkesi olma özelliği taşıdığı kaydedildi.
 
Açıklamada, Alpogan'ın Polonya Ulusal Güvenlik Bürosu Wladyslaw Satsiak ile yapacağı istişarelerin yanı sıra Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları Müsteşarları ile görüşeceği ve Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski tarafından da kabul edileceği ifade edildi.
Görüşmelerde, Türkiye ile Polonya arasındaki ikili ilişkilere dair konular ile iki ülkeyi ilgilendiren uluslararası gelişmelerin ele alınacağı, tarafların kapsamlı görüş alışverişinde bulunacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 17:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?