5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

MHP kongresine 3 bin polis

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Atatürk Spor Salonu'nda pazar günü yapılacak MHP kongresi için geniş güvenlik önlemi aldı.

MHP kongresinde çoğunluğunu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne mensup polislerin oluşturacağı yaklaşık 3 bin polis görev alacak. Kongrede görevlendirilecek polisler, salonun çevresinde ve arama noktalarında yoğunlaşacak. Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı Özel Hareket Şubesi görevlileri, spor salonuna yakın yüksek binalarda konuşlanacak.

Kongreye gelen delegeler ve davetliler, polisin oluşturacağı 3 ayrı noktadan giriş yapacaklar. Kongreye katılacaklar, her giriş noktasında arandıktan sonra salona girene kadar iki ayrı arama noktasından daha geçecekler.

Polisin aldığı tedbirler, kongre bitimi ve dağılımın sona ereceği saatlere kadar devam edecek. Salona, polis alınmayacak ancak herhangi bir olay çıkması durumunda dışarıda hazır bekletilen kuvvet salona girecek. Herhangi bir gerginlik olması durumunda ise divan başkanının talebi doğrultusunda salon içerisinde de tedbir alınacak. Bu arada, kongreye kesinlikle silah sokulmayacak.

Emniyet yetkilileri, kongrede aday olacağını açıklayan Prof. Dr. Ümit Özdağ ile ilgili kendilerine henüz bir talimat ulaşmadığını, ancak Özdağ'ın çalışma bürosunun bulunduğu binanın çevresinde herhangi bir olaya meydan vermemek için önlem alınacağını da kaydettiler.

AA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 16:30:51
Güncelleme :16 Kasım 2006 Perşembe 16:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?