3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

MHP'den gövde gösterisi

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanlığınca düzenlenen Anatolia Gösteri Merkezinde yapılan aday tanıtıp toplantısına katılım yüksek oldu. 

Ankara Merkez ilçelerin ve taşra ilçelerinde tanıtıldığı büyük toplantıya Atatürk, Alparslan Türkeş ve şehitlerimiz onuruna saygı duruşunda bulunldu, ardından okunan İstiklal marşıyla toplantı başladı.

Kısa bir filmle başlayan ve birlik mesajı veren görüntülerin olduğu olduğu vtrnin ardından kürsüye MHP Ankara İl Başkanlını Ömer Demirel çağırıldı. Demirel konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yeniden AKP’nin adayı olan Melih Gökçek"i isim vermeden eleştirerek; “zat” diye bahseden Demirel"in “Malum rantiye, şantiye partisinin adayı 2007"de yaptığı kirli politikasıyla tanıyoruz. Onu sandığa gömmek boynumuzun borcu olacaktır. Partisi bu zatın bir kanadını kopardı, biz de öbür kanadını koparacağız" dedi. Konuşmasında sert bir üslup kullanan Demirel, Ankara’da büyük başarı istediğini belirterek mikrofonu Devlet Bahçeli’ye devretti.

Demirel’in davetiyle kürsüye gelen Bahçeli yoğun bir alkış ve “yolunuz yolumuzdur” sloganlarıyla mikrofonu devraldı. Yorgun olduğu gözlenen Bahçeli; konuşmasına partililerin yeni yılını kutlayarak başlayan Bahçeli, Filistin'de yaşananlara değindi. Filistin'de 9 gündür yaşananlara başta ABD ve AB olmak üzere uluslararası kuruluşların kayıtsız kalmasının kaygı verici olduğunu vurgulayan Bahçeli, İsrail'i kınadıklarını ifade etti.

Yılbaşı gecesi 7 gencin doğalgaz sızıntısından kaynaklanan karbonmonoksit gazından zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Bahçeli, vatandaşların can güvenliğinin sağlanması noktasından yerel yönetimlerin her türlü tedbiri almak zorunda olduğunu gösteren bir olay olduğunu belirtti.

“9 Şubat 2009"da MHP"nin kuruluşunu 40. yılını kutlayacağız. 29 Mart 2009"da yerel seçimlere gideceğiz. Yine 2009"da MHP, 9. Olağan Kongresini gerçekleştirecek. Bu 9"lar tesadüf olamaz. MHP"yi hedefine götürebilmek amacıyla 2009"u ele almak gerekiyor. 9 Şubat MHP"nin 40. yılının kutlandığı gün olacaktır. 40. yılımızı kutlarken, 29 Mart"ta oy kullanmak hepimize nasip olmalıdır. 29 Mart 9. dalga olmalı. Bu 9"lar tesadüf olamaz. Bu 9"lar MHP"nin 9 ışıklı zafer yolu olacak. Onun için 2099 MHP için önemlidir ve hepimiz bu önemin farkında olmalıyız." dedi.

Ankara ve diğer seçim bölgelerinde sevilen ve sayılan, halkın taktir ettiği adayları seçmeye titizlikle özen gösterdiklerini belirten Bahçeli; “29 Mart seçimleri MHP"nin alternatifleri olacağı bir seçimdir. 29 Mart 2009"u hedef almalıyız. Gelmiş geçmiş seçimlere benzer bir seçim olarak algılamamalıyız. Bu seçim iktidarın müjdesini veren bir seçim olmalıdır” dedi.

“Ankara"ya talibiz. Ankara"ya talip olmak demek, tarihe, kadere, millete talip olmak demektir. Ankara en büyük iddiamızdır. MHP her partiden farklıdır. Farkımızın farkında olmalıyız. 2009 MHP"nin yılı olacak. MHP programı Türk milliyetçiliği fikrine dayanır. Milliyetçi fikir çizgisi mensubu olduğumuz aziz milletimizin kendisiyle, fikriyle örtüşmesi gerekir. Onun için biz milletiz. Biz Türkiye"yiz." Sözleriyle Ankara’ya olan inancını ve isteğini belirten Bahçeli, seçimlerde özellikle alınması gereken bazı belediyeler olduğunu belirterek; ''Bunlardan birincisi Ahlat'tır, ikincisi Malazgirt'tir, üçüncüsü Konya'dır, dördüncüsü Bursa'dır, beşincisi Edirne'dir, altıncısı İstanbul'dur. Cumhuriyet dönemindeki çizgi Samsun'dur, Amasya'dır, Sivas'tır, Erzurum'dur ve Ankara'dır. Ankara belediyesine talip olmak demek, tarihe, millete, kadere, geleceğe talip olmak demektir'' bu sözlerin ardından büyük bir coşkuya sahne olan gösteri merkezinde yoğun tezahüratlar yapıldı.

Ardından adayların tanıtımına başlanan programda, MHP lideri Bahçeli ismi okunan adayları teker sahneye davet ederek tokalaştı, aday tanıtımına Evren ilçesinden başlanıp Çankaya ile bitirildi, en son olarakta “Beylerin başına bey gerek” diyerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ı sahneye davet eden Bahçeli tüm adaylarla el ele salonu selamladı, ardından adaylar çağırıldıkları sıra itibariyle hilal şekli oluşturup bozkurt işaretleri yaparak salonu selamladı.

MHP’nin Ankara’da gövde gösterisine sahne olan Aday tanıtıp toplantısı bitirildi, çıkışta Beypazarının meşhur “Beypazarı kurusu ve havuçlu lokum” misafirlere ikram edildi.

MHP’nin Ankara Adayları ise şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş,

Çankaya Belediye Başkan Adayı Sami Sel,

Şerefli Koçhisar Başkan Adayı Ertuğrul Çetinkaya,

Keçiören Belediye Başkan Adayı Şükrü Şahin,

Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Yaşar Yıldırım,

Çayırhan Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Yüksel,

Pursaklar Belediye Başkan Adayı Adnan Teker,

Mamak Belediye Başkan Adayı Mehmet Çevik,

Altındağ Belediye Başkan Adayı Hasan Bilgiç,

Sincan Belediye Başkan Adayı Yücel Atilla Durmuş,

Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel,

Polatlı Belediye Başkan Adayı İhsan Öz,

Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı,

Kazan Belediye Başkan Adayı Mahmut Budak,

Beypazarı Belediye Başkan Adayı Cengiz Önalp,

Elmadağ Belediye Başkan Adayı Zeki Yağdıran,

Akyurt Belediye Başkan Adayı Fedai Yağcı,

Kızılcahamam Belediye Başkan Adayı Coşkun Ünal,

Nallıhan Belediye Başkan Adayı Ahmet Adnan Okur,

Kalecik Belediye Başkan Adayı Satılmış Karakoç,

Haymana Belediye Başkan Adayı Bünyamin Abacı,

Çubuk Belediye Başkan Adayı Mustafa Gökmen,

Bala Belediye Başkan Adayı İbrahim Gürbüz,

Ayaş Belediye Başkan Adayı Fevzi Atasever,

Çamlıdere Belediye Başkan Adayı İdris Yavuz Cengiz,

Güdül Belediye Başkan Adayı Mehmet Topçu,

Evren Belediye Başkan Adayı Nedim Keskin.

Mehmet Şahin KESKİN/ Evren Ankara
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:21:35
Güncelleme :6 Ocak 2009 Salı 13:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?