3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

MHP'den TRT'ye tepki

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bir kanun kaçağı olan Tuncay Güney'in TRT tarafından 4-5 saat süreyle programa çıkarılmasını anlamakta ve kabullenmekte zorlandıklarını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Meclis'te gazetecilerin Ergenekon davasının kilit ismi olduğu öne sürülen Tuncay Güney'in TRT'de canlı yayına çıkartılması ile ilgili sorularını cevapladı. Şandır, Ergenekon davasının bir yargı sürecinde olduğunu, bu konuyla ilgili konuşulmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

Yargı sürecine herkesin saygı göstermesi, yargı sürecinin sonucuna saygı göstereceğini herkesin önceden açıklaması gerektiğini ifade eden Şandır, yargının bağımsızlığına ve güvenilirliğine inancın devam ettirilmesi gereğine dikkat çekti. Yaşanan bazı olayları anlamakta ve kabullenmekte zorlandıklarını belirten Şandır şunları söyledi:

"8 yıl önce alınan bir ifadenin bugün basına dağıtılmasının gerekçesi nedir, faydası nedir, hangi hukuk teamülüne girer? Bir kanun kaçağı olan bir kişinin devlet radyo ve televizyonunda 4 saat, 5 saat süreyle programa çıkartılması da nasıl izah edilir, bunu anlamakta ve kabullenmekte zorlanıyoruz. TRT, kendisinin bir kamu kuruluşu olduğunu unutmamalıdır. Yayıncılık yapacağız diye hukuk devletinin temellerine dinamit koymaya kimsenin hakkı yoktur."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 17:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?