4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Milletvekillerine diyabet taraması

BM Dünya Diyabetliler Günü nedeniyle TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın da katılımıyla Meclis’te bir toplantı ve ardından milletvekillerine diyabet taraması yapıldı.

Birkaç dakika içinde yapılan ölçümde Toptan’ın kan şekeri normal çıktı. Toptan, “Kan şekerim 94 çıktı. Eşim diyabetli. O nedenle aile olarak yediğimize dikkat ediyoruz, spor yapıyoruz” dedi.

Toptan, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de 6 milyon diyabet hastası bulunduğunu, eğitim ve bilinçlendirme konusunda Sağlık Bakanlığı’nın ciddi çalışma yaptığını söyledi. Toptan, yoğun tempoda çalışan milletvekillerinin bu tür taramalardan geçmesinin gerektiğini belirtti.

Toptan, merhum işadamı Vehbi Koç’un da şeker hastası olduğunu hatırlatarak, “Kendisi bir seferinde dünyanın en uzun yaşayan insanlarının şeker hastaları olduğunu, çünkü yiyeceklerine içeceklerine dikkat ettiklerini söylemişti” dedi.

DİYABET HAKLARI

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof Zafer Üskül de yaptığı konuşmada, kendisinin 18 yıllık diyabet hastası olduğunu söyledi. Üskül, İnsan Hakları Komisyonu’na yapılan 30 başvurudan birinin hasta haklarına ilişkin olduğunu bildirdi. Üskül, diyabetlerinin haklarının neler olduğunu bilmeleri ve bunları kullanmaları gerektiğini belirtti. Üskül, “Beş yıldızlı otellerde bile diyabetliler için kahvaltılarda hiçbir şey olmuyor. Bunu istemeliyiz. Haklarımızı talep etmeyi öğrenmeliyiz” dedi.

 

ANKA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 13:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?