1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Minik Özat erkekliğe adım attı

Fenerbahçe Kaptanı Ümit Özat’ın oğlu Ali Emre, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen sünnet töreniyle erkekliğe ilk adımını attı. Gecede ayrıca, Ümit Özat’ın kardeşi Cem Özat’ın oğlu Mirkan Özat da sünnet oldu.

Sünnet törenine Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir, koyu Galatasaraylılığı ile bilinen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Sarı-lacivertli futbolcular Servet ile Kemal ve çok sayıda davetli katıldı. Sünnet töreninde basın mensuplarına açıklamada bulunan Kaptan Ümit Özat, çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu gece bir baba için en mutlu anlardan birisi. Allah herkese böyle mutlulukları nasip etsin" dedi. Gecede ilginç bir de olay yaşandı. Kaptan Ümit Özat, oğlu Ali Ümit’i DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile tanıştırdığı sırada, minik Ali Ümit, Ağar’ın yüzüne doğru yumruğunu salladı. Olay karşısında bir anda şaşıran Ağar, olayın yaşanmasını Galatasaray taraftarı olmasına bağladı.

Gecede transfer çalışmaları ile değerlendirmede bulunan Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir, şu ana kadar basında yer alan transfer haberlerinin doğru olmadığını söyledi. Eğer bir transfer yaparlarsa bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden Özdemir, "Transferde adı geçen oyuncuların hiçbirinin doğru olmadığını daha önce de söyledik. Basında bunların yazılması normaldir. Ama işin kaynağına yani bize sorulması gerekir. Biz zaten transfer konusunda belli bir kademeyi geçtikten sonra gerekli açıklamayı yapıyoruz. Şu anda transfer konusunda boş durmuyoruz. Bununla ilgili başkanımızın görevlendirdiği birçok arkadaşımız transferlerle ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Ama biz hiçbir ismin basında açıklanmasını istemiyoruz. Çünkü bizim transfer etmek istediğimiz bir oyuncuyu diğer takımlarda transfer etmek isteyebilirler. Böylece hem futbolcunun fiyatı artar hem de transferi zorlaştığı için biz bu konuda çok hassasız. Transferi kesinleştirmeden önce basına bir açıklama yapmak istemiyoruz" dedi.

Açıklamalarında transfer için bir yabancı oyuncuya öncelik verdiklerini ifade eden Özdemir, "2 sene önce şampiyon olan takıma 9 oyuncu transfer ettik. Bu oyuncular bu sene de şampiyon olmamızda önemli rol oynadılar. Elimizde oturmuş bir takımımız var. Güçlü de bir kadromuz var. Fenerbahçe hiçbir transfer döneminde boş durmaz. Takıma lazım olan, gerekli olan oyuncuları transfer etmek istiyoruz ve yapacağız da. Bu konuda teknik direktörümüzün görüşü çok önemli. Başkanımızın ve yönetim kurulunun da görüşü önemli. Bu görüşler aynı oyuncuda çakıştığı zaman transfer çalışmasına başlarız, transferini yaparız ve Fenerbahçe’de oynatırız. Biz kendimize lazım olan oyuncuları alırız. Diğer kulüplerin ne yaptığına bakmayız. Henüz Fenerbahçe’nin alacağı yabancı oyuncunun adı ortaya çıkmadı ve çıkmamalıdır da. Bu transferi yapıp bitirdiğimizde size açıklarız" diye konuştu.

Fransa’nın Olympic Marsilya takımına imza atan Galatasaray’ın Fransız futbolcusu Franck Ribery konusunda da açıklamalarda bulunan Özdemir, "Ribery gerçekten iyi bir oyuncu. Galatasaray’a önemli derecede faydaları oldu. Bu şekilde para ödenmeden ve Ribery’nin gitmesi bugün Avrupa kamuoyunda Türkiye için iyi bir not değil. Bu yanlıştır. Basında çıkan haberlerin doğru olmayacağına inanıyorum. FIFA’ya gidecek bu olay doğruysa, Galatasaray burada haksız duruma düşerse, Türk futbolu bundan büyük zarar görür. Bundan üzüntü duyarım" dedi.
Basın mensuplarının ’Milli kaleci Rüştü’nün gelecek sezon Fenerbahçe’de kalıp kalmayacağı’ şeklindeki soruları üzerine Özdemir, "Biz Rüştü’yü gelecek sezon da kadroda tutmak istiyoruz. Bu sene şampiyonluğumuzda önemli bir rol oynadı. Teknik direktörümüz Daum da Rüştü’nün kalmasını istiyor. Rüştü, Barcelona’nın sözleşmeli futbolcusudur. Tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde bu pürüz halledilir. Umut ediyorum ki Rüştü gelecek sezon da Fenerbahçe forması giyecektir" diye konuştu.

Milli futbolcu Servet Çetin ise, bu sene hedeflerinin hem ligde hem de Avrupa’da başarılı olmak olduğunu söyleyerek, "Fenerbahçe camiası her zaman Fenerbahçe’den şampiyonluklar ve başarılar bekler. Büyük bir camiayız ve her sene başarılar bekleniyor. 2 senedir şampiyonluk yaşıyorum, darısı diğer senelere. Bu sene Avrupa’da başarılı olmak istiyoruz. Bütün camia Avrupa’da başarılı olmamızı bekliyor. Biz de bunun bilincindeyiz. Bütün arkadaşlarımla el ele vererek bu sene Avrupa’da başarılı olmak istiyoruz. Gruptan çıkarsak gerisi gelir. Geçtiğimiz sezon bize tecrübe oldu. Zor bir gruptan 9 puan toplamak da bizim için iyiydi, ama bu sene gruptan çıkararak daha ilerilere oynayacağız. Şampiyonlar Ligi için kesinlikle yeterli bir kadromuz var. Zaten yeni transferler de yapacaklar. Hocamız eksikleri biliyor. Hocamızın isteği doğrultusunda yönetimimiz elinden geleni yapacaktır. Hedefimiz hem ligde hem de Avrupa Kupaları’nda başarılı olmak" dedi.
Geceye, Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt ile Sedat Peker de çelenk gönderdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 22:45:59
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 15:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?