3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Minik polisler görev başında!

Lösemili çocuklar, Trafik Haftası dolayısıyla Kızılay'da polis üniforması giyerek trafiği yönetti. Trafik polisleri eşliğinde trafik kontrolü yapan minikler, herkesin kurallara uymasını istedi.

LÖSEV, Trafik Haftası dolayısıyla Ankara'da ilginç bir etkinlik düzenledi. Trafik polisi üniforması giyen lösemili çocuklar, Kızılay Meydanı'nda trafik polisleri eşliğinde trafiği yönetti ve emniyet kemeri kontrolü yaptı.

Trafik polislerinden trafik konusunda bilgi de alan çocuklar, düdük çalarak Kızılay'ı inletti. Trafik polisi olmaktan büyük keyif aldıkları gözlenen lösemili çocuklar, büyüyünce polis olmak istediklerini belirterek, herkesi trafik kurallarına uymaya çağırdı. Çocuklar, trafik polisi ağabey ve ablalarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kızılay'daki etkinliğe LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer de katıldı. Çocukların bu etkinliğe severek, isteyerek katılmaları ve onların yaşama bağlanmalarının kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Ezer, "Amacımız bu trafik canavarına dur demek. Trafik Haftası nedeniyle lösemili çocuklarımız, diğer kardeşlerine de örnek olarak bugün trafiği yönettiler. Zannediyorum ki hepsi bugünden sonra trafik polisi olmak istiyorlar. Çok da iyi yapabileceklerine inanıyorum, çünkü hayatın değerini en iyi onlar biliyor. Kendi çektiklerinden o hayatın ne kadar kıymetli olduğunu çok iyi biliyorlar. Çok iyi birer polis olacaklarına inanıyorum. Bu tür aktiviteler onları geleceğe taşıyan, onlara umut veren aktivitelerdir" diye konuştu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ve polis teşkilatına teşekkür eden Ezer, "Lösemi canavarını yenen bu çocuklarımızın kısa zamanda trafik canavarını da yok edeceklerine adım gibi eminim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 15:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?