3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Minik tiyatrocuların en zor sınavı

Mamak Kültür Merkezi’nde Kent Tiyatrosu Küçükler Grubu’nun sertifika heyecanı yaşandı. 2 ay eğitim gören küçük tiyatrocular son sınavlarını aileleri önünde verdi. Tiyatrocular sahneledikleri birbirinden güzel oyunlarla, ailelerinden ve izleyicilerden tam not aldı.

Küçük yıldızlara katılım sertifikalarını veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yerel yönetimler olarak kültür ve sanata gerekli katkıyı sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

MKM’de Mezuniyet Coşkusu

Mamak Kültür Merkezi Kent Tiyatrosu Küçükler Grubu’nun mezuniyet coşkusuna sahne oldu. Küçük tiyatrocuları bu önemli günde Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve aileleri yalnız bırakmadı.

Ailelerin Gurur Günü

Usta öğretici Sedat Aslan yönetimindeki tiyatrocular, sahneledikleri birbirinden güzel kısa oyunlarla izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşattı. Aileler, Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde kendilere ithaf edilen oyunlarla gururlandı. Bazı anne ve babalar gözyaşlarına hakim olamadı.

Ailelere Teşekkür

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül oyun sonrası küçük tiyatroculara sertifikalarını vererek başarılarının devamını diledi. Sertifika dağıtımı sırasında ailelerden de sahneye gelmelerini rica eden Akgül, kendilerine teşekkür etti.

“Bu İmkanı Hazırlamak Zorundayız”

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, tiyatronun ve diğer sanat dallarının kişisel gelişime büyük katkı sağladığını belirterek, çocukların sadece 2 aylık eğitimle profesyonel tiyatrocular gibi oynadıklarını belirtti. Akgül, “Hem çocuklarımızı hem de onları tiyatroya yönlendiren velilere çok teşekkür ediyorum. Biz de yerel yönetimler olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bu imkanı hazırlamak zorundayız. Böylelikle ülkemiz sanat ve kültürün güzellikleriyle yoğrulup daha da ileriye gidecek ve gelişecektir” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 20:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?