4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Miniklerin hayvanat bahçesi keyfi

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi'ne bir gezi düzenledi.

29 Ekim Kültür Merkezi Çocuk Kulübü üyeleri ve kültür merkezi kreşine devam eden yaklaşık 50 çocuğun katıldığı gezide Veteriner İşleri Şube Müdürü Ercan Kurnaz, çocukları hayvanat bahçesindeki hayvanlar ve yaban hayatı hakkında bilgilendirdi.

Gezinin, çocukların hayvanlarla tanışması açısından önemli bir faaliyet olduğunu kaydeden Kurnaz, "Çocuklara hayvan sevgisini ancak erken yaşlarda aşılayabiliriz. Hayvanlarla tanışan, onlar hakkında bilgi sahibi olan çocuklar, onları korumak için de özel bir çaba sarf ederler. Bu, yerleştirmek istediğimiz hayvan koruma bilincinin en önemli meyvesidir" dedi.

Geziye katılan miniklerden 6 yaşındaki Furkan ve 4 yaşındaki kardeşi Muhammed merak ettikleri pek çok hayvanı bu gezi sayesinde gördükleri için mutlu olduklarını söylediler. Hayvanları çok sevdiğini belirten Muhammed, "Fil yaşlandığı için ölmüş keşke ölmeseydi onu da görebilseydik" dedi. Minikler en çok maymunlara, köpeklere ve zürafalara ilgi gösterirken tek yağı üstünde uyuyan flamingo sürüsünü de uzun süre inceleyip taklit etmeye çalıştılar.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 17:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?