3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

MKM kurslarına kayıtlar başladı

Mamak Kültür Merkezi’nde 5. dönem konservatuar ve mesleki eğitim kurslarına kayıtlar başladı. Kayıtlar 25 Eylül’de sona erecek. Konservatuar bölümüne ön kayıtlarını yaptıran öğrenciler yetenek sınavına tabi tutulacak.

Kayıtlar 25 Eylül’de Sona Erecek

Kültür ve Sanat alanındaki faaliyetleri ile Mamak halkına hizmet veren Mamak Kültür Merkezi’nde (MKM) şimdi kayıt heyecanı yaşanıyor. 5. dönem konservatuar ve mesleki eğitim kurslarına yönelik ön kayıtlar başladı. Kursiyerler istedikleri bölüme nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet fotoğrafla kayıt yaptırabilecek.

Yetenek Sınavı

Başvuru formunu dolduran kursiyerler, konservatuar alanında Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, halk oyunları, tiyatro, bale, semazen, ney, saz, gitar ve keman eğitimi alabilecek. Yeteneklerini keşfedildiği MKM’ de konservatuara ön kayıtlarını yaptıran kursiyerler yetenek sınavına tabi tutulacak. Başarılı olanlar eğitim almaya hak kazanacak.

Meslek Edindirme Kursları

Vatandaşların mesleki beceri kazanarak, ekonomik kazanç elde etmelerini sağlamak amacıyla açılacak meslek edindirme kurslarında ise cilt bakım, ahşap boyama, stilistlik, takı tasarım, makine nakış ve dikiş eğitimi verilecek. Geleneksel Türk el sanatının en güzel örneklerinden ebru, güzel yazı sanatı hat, süsleme sanatı tezhib de MKM’de öğrenilebilecek.

Kültür-Sanat Denince MKM

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, 1924 yılında Atatürk’ün emriyle Musiki Muallim Mektebi adıyla kurulan MKM’nin kültür-sanat alanında Başkent’in sayılı duraklarından biri olduğunu söyledi.

Mamak Belediyesi tarafından orijinal dokusuna uygun olarak restore edilen MKM’nin geçmişteki misyonunu aynen devam ettirdiğini kaydeden Akgül, “MKM işlevsel bir şekilde Ankara’nın kültür ve sanat hayatına çok önemli katkılar sunmaya, ilçe halkını sanatın güzellikleriyle buluşturmaya devam ediyor.” dedi.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 12:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?