3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

MKM'deki seminere yoğun ilgi

Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bebek Beslenmesi ve Anne Sütünün Önemi' konulu seminere, Mamaklı anneler yoğun ilgi gösterdi.

Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen seminerde, anne ve anne adaylarını yalnız bırakmayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün eşi Zeliha Akgül, geleceğimizin teminatı çocukların beslenme açısından en önemli döneminin bebeklik dönemi olduğunun altını çizdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Akgül, Türkiye'de bebek beslenmesi konusunda iki temel sorunun olduğuna dikkat çekerek, "Bunlar bilgi eksikliği ve ekonomik sebeplerdir. Türkiye'de bebek beslenmesi konusunda geleneksel olarak birçok yanlışlar gözlemlenmektedir. Oysa geleceğimizin teminatı çocukların, beslenme açısından en önemli dönemi bebeklik dönemidir. Anne sütüne eşdeğer ürünler hem annelerimizin umudu hem de gelecekte olabilecek hastalıklar için günümüzde alınan tedbirdir" dedi.

Seminerde katılımcılara diyetisyen Nurdan Aydın tarafından bebeklerin 0-3 yaşında beslenmeleri, sağlıklı beslenme gibi konular hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verildi. Türkiye'de anne sütü ile besleme oranının yüzde 13'lere düştüğünün altı çizilerek, özellikle bebekler için doğal aşı görevi gören anne sütünün önemine vurgu yapıldı. Yaz aylarında sıkça görülen ishal vakalarında bebeklerin nasıl besleneceği de anlatıldı.

Seminer sonunda katılımcılara bebek önlüğü ve biberon mamasından oluşan hediye paketi verildi. Kurayla belirlenen 25 kişiye de sürpriz hediyelerin bulunduğu bir kutu hediye edildi. İlk çekilişi Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün eşi Zeliha Akgül yaptı.
 

Abdullah Ortaç/Kenthaber Mamak
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 15:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?