4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Mogan Gölü çevresinde kamışlık yandı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü çevresinde etkili olan yangında kamışlık alanlar yandı. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları sürüyor.

Mogan Gölü'nde Konya-Ankara karayolunun Milli Piyango Tesisleri önünde henüz belirlenemeyen bir nedenle kamışlık alanlar yanmaya başladı. Mogan Gölü'nün kıyı şeridini izleyerek süren yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Ancak bataklık alanlarda süren yangın, Karaoğlan Çayırı diye adlandırılan bölgeye dek yayıldı.

Yangının bataklık alanda sürmesi nedeniyle itfaiye ekipleri müdahalede güçlük çektiler. Yangın sırasında bölgede bulunan bir gecekondunun da çatısı yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu evin tamamıyla yanması önlendi.
Yaklaşık 80 dönümlük alanda etkili olan yangın, ekiplerin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alındı. Yetkililer, yer yer küçük alanlarda süren yangının soğutma çalışmalarının da sürdüğünü kaydettiler.

Yetkililer, yaklaşık 60 dönümlük sazlık alanın yandığını söylediler. Çok sayıda kuş türüne evsahipliği yapan sazlıklarda meydana gelen yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın da sürdüğü kaydedildi.

Bu arada yangın sırasında gökyüzünün siyah dumanlarla kaplanması nedeniyle hafta sonu tatillerini Mogan Gölü çevresinde geçiren vatandaşlar korkulu anlar yaşadı.

Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı Doğan Çağatay, kamışlıklarda yuvaları bulunan çok sayıda kuşun yangın nedeniyle yanarak can verdiğini belirterek, “Bölgede daha önce de kamışlıklar yakılmıştı. Yetkililerin bir an önce buraya özel güvenlik ekipleri oluşturarak Ankara'nın bu doğa harikası yerine sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.


a.a
Yayın Tarihi : 11 Mart 2007 Pazar 19:54:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet BALCI IP: 85.104.208.xxx Tarih : 13.03.2007 21:39:04
Olay vuku bulduğu saatlerde konya yolu üzerinden Ankara şehir merkezi istikametine gitmekte idim.Çok büyük bir yangın olduğunu gördüm.Sağ tararta biraz bekleyerek olayı canlı olarak seyir ettim. Yanımda bulunan arkadaş içinde can veren canlıları düşünerek ne kadar yazık dediğini hatırlıyorum. Tamam sahip çıkalım çıkalımda etrafında halkın gidebileceği tek yer yok. özel şirketler her tarafı kaplamış. Balık tutmak için gitmiştim bir seferinde gelin görün ki paralı olarak girebileceğimizi söylediler. Şimdi soru zamanı, benim gezemediğim bir yere ne yardımında bulunayım... Oraya para harcayarak lüks restaurantlar yapanlar nerede???