4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Mogan Gölü kokmaya başladı

ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde bulunan Mogan Gölü, suların çekilmesiyle başlayan balık ölümlerinin ardından şimdi de kokmaya başladı.

 
Kurumaya başlayan ve suları çekilen Mogan Gölü'nde iki haftadır toplu balık ölümleri meydana geldi. Balık ölümlerinin artması ve suyun çekilmesiyle yosunla kaplanan alanlar adeta pislik yuvasına döndü.


Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, Mogan'a acilen sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Göl suyunun çekilmesiyle başlayan sorunlar zinciri devam ediyor. Bazı bölgelerde gölden kokular yayılıyor. Bu kokuları engellemenin yolu su seviyesinin yükselmesidir. Yoksa zaten tabanı mırık olan ve üzeri de yosunla kaplı olan bölgelerdeki kokuyu engellemek zor olacak'' dedi.


Bir an önce göle su takviyesi yapılması gerektiğini kaydeden Ömercan, “Son bir aydır göldeki balıklar ölüyor. Gölde su seviyesinin düşmesi ve yağışların olmaması nedeniyle oksijen yetersizliği meydana geldi. Gölde oluşan oksijen yetersizliği ise balıkların ölümüne neden oluyor. Mogan Gölü’ne biran önce Kızılırmak suyu verilmelidir. Suyun gideceği arıtma tesisinin bulunduğu bölgeye kadar çalışmalar beklenilmeden göle su verilmelidir'' diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 11:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?