3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mogan Gölü kurtuluyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Nasır Haşlak, Ankara'nın turizm bölgesi Mogan Gölü'nde bu dönem gölü kurtarma çalışmalarını başlatacaklarını belirterek, "Hibe kredisi sonuçlandığı takdirde Mogan Gölümüzü temizlemiş olacağız" dedi.

Haşlak, Mogan Gölü'nü temizleme çalışmalarının bu dönem ayrı bir boyut kazanacağını anlatarak, "Bu dönem Mogan Gölü'nü kurtaracağız. Kızılırmak'tan su geliyor artık su sıkıntısı olmayacak. AB fonlarından istifade ederek 20 milyon euroluk ciddi görüşmelerimiz var. Hibe kredisi sonuçlandığı takdirde gölümüzü temizlemiş olacağız. Mogan Gölü'nün Kızılırmak projesi ile birlikte su sorunu kalmadı. Hibeyi alırsak 2010 yılında Mogan gölü temizlenmeye başlayacak. Projesini de tamamladık" diye konuştu.

Gölbaşı'nın Ankara'da bir turistik ilçesi olduğunu hatırlatan Haşlak, çalışmaları hakkında şu bilgiler verdi:

"Göreve geldiğimizde 5 mahalle vardı şu anda 42 mahalle var. Mahallelerde ana caddeler dahil kaldırım bile yoktu. Şu anda yeşil alan oranını dünya standartları üzerine çıkardık. Mogan Gölü etrafına 8.5 kilometre yürüyüş yolu ve reklarasyon alanı kazandırdık. 9 trilyonluk bütçe ile belediyeyi devraldık. Bu sene döktüğümüz asfalt 9 trilyon lira. Şu anda bütçemiz 77 trilyon. 2008 yılında sosyal kültürel projelere ağırlık verdik. 5 tane kültür merkezi ilçemize kazandırdık. 2 tane mahalle kültür evini
tamamladık. 1 tane aile yaşam merkezi, 1 tane sentetik çim saha ve gençlik merkezi yapımını tamamladık. 2009 yılı içinde 650 kişilik kültür sarayı hizmete girecek. Önümüzdeki dönem Gölbaşı turistik potansiyeli haline getireceğiz. Şahin tepesine Gölbaşı'nın en büyük modern parkını yapacağız. 40 dönümlük bir reklarasyon alanı ve spor kompleksi projesini hayata geçireceğiz. Şahin tepesi ile Mogan Gölü arasına bir teleferik projesi çalışmasını gerçekleştireceğiz. Ankara'dan vatandaşlarımız Mogan Gölü'ne geliyor. Ancak Gölbaşını gezemeden geri gidiyor. Biz istiyoruz ki her iki yakayı birleştirelim ve Gölbaşı'nın turistik potansiyelini yükseltelim. Teleferik projesini 2009 yılı sonunda tamamlayarak 2010 yılında hizmete girecek."

Gölbaşı'nın turizm merkezi çalışmaları konusunda hızla ilerlediklerini söyleyen Haşlak, "Avrupa'dan Ankara'ya gelen devlet adamları gezi kapsamına Mogan Gölü'nü de koymuş. Bu yaz yurtdışından gelen misafirlerimizi gezdirdik. Müteşebbislerin Gölbaşı'na otel yapılması için talepleri var. Özel çevre kurumunun büyük imar tadilatı ile birlikte 4 tane 5 yıldızlı otel yapacağız. Ankara'da büyük organizasyonlar Çankaya'da yapılıyor. Artık Gölbaşı'na çekmek istiyoruz. Buradan havaalanına kadar ulaşım kolay. Manzara deniz konumunda. Amacımız ilçemizin turistik potansiyelini artırmak. Gölbaşı ilçesini Ankara'da kongrelerin yapılacağı bir merkez haline getirmek" diye konuştu.

Haşlak, Mogan Gölü'nün temizlenmesi konusunda devlet büyüklerinden yardım isteğinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 20:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?