1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANKARA

Mogan ve Eymir Gölleri için işbirliği

Mogan ve Eymir göllerinin kurtarılması için Çevre ve Orman Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi birlikte hareket etme kararı aldı.

Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe’nin başkanlığında Mogan ve Eymir göllerinin ekolojik dengeler korunarak iyileştirilmesi için gerçekleştirilen toplantıya Pepe’nin yanı sıra, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gölbaşı Belediye Başkanı Abdülnasır Haşlak, bazı Ankara milletvekilleri ile bürokratlar katıldı.

Toplantıda, Mogan ve Eymir göllerinin ekolojik dengelerini tehdit eden ve su kaynaklarının kirlenmesine neden olan faaliyetlerinin denetim altına alınması, doğal dengenin sağlanması ve çevrenin korunarak geliştirilmesi ile eğitim faaliyetlerini kapsayan “Mogan, Eymir ve Çevresi İyileştirme ve Koruma Eylem Planı” görüşüldü.

Toplantıdan sonra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendi kullandığı akülü araçla Osman Pepe, Kemal Önal ve diğer katılımcıları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen Gölbaşı Rekreasyon alanını gezdirdi.

Gezi sırasında “Mogan ve Çevresi İyileştirme ve Koruma Eylem Planı” kapsamında Mogan Gölü çevresindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Gökçek, Gölbaşı Rekreasyon Alanı’nı Haziran ayı sonunda Ankaralılara kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çalışmaların ekolojik denge korunarak sürdürüldüğünü ifade eden Gökçek, düzenlenen alana 84 bin ağaç dikildiğini bu sayının 100 bini bulacağını söyledi.

Düzenlemeyle oluşan yeşil alan, kıyı şeridi ve sosyal tesisleri beğendiğini belirten Bakan Pepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan Gölü’nü ihya ettiğini vurgulayarak çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 17:31:59
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 17:42:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?