5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Mucize eseri hayatta!

Üç kez kalbi durdu, elektro şokla kalbi attı ama bilinci açılmadı, son çare olarak donduruldu. 12 saat buz kalıplarında uyutulan Arif Çay, yeniden hayata döndürüldü. Çay, uyandığında, hiçbir şey hatırlamadı

Ankara'da annesinin tahlillerini almak için gittiği Sincan Devlet Hastanesi'nde kalp krizi geçiren 46 yaşındaki Arif Çay'ın duran kalbi elektroşokla iki kez çalıştırıldı. Solunumu durduğu için boğazından delik açılarak cihaza bağlandı. Çay, kardiyoloji uzmanı olmadığı için en yakındaki Sincan Koru Hastanesi'ne sevk edildi.

Yolda yeniden kalp ritmi bozulan Arif Çay, hastaneye getirildiğinde tekrar kalbi durdu. Hasta tekrar elektroşokla hayata döndürüldü. Ancak kalp krizi tehlikesini atlatılmasına rağmen bilinci açılmayan ve bitkisel hayata giren Arif Çay için Nöroloji, Anestezi ve Kardiyoloji uzmanları hipotermi metoduyla dondurma kararı aldı. Uyku ilaçları verilen Çay'ın vücut ısısı, soğutucu battaniye ve buz kalıpları içinde 32 dereceye indirildi.

12 saat uyutma işlemi uygulandı. 12 saat sonra kriz riski biten Arif Çay'ın vücut ısısı tekrar 37 dereceye yükseltildi. Doktorlar, böylece, kriz sırasında beyne az oksijen gittiği için hasar oluşmasının önüne geçildiğini söyledi. Gözlerini açan Arif Çay, "Son iki güne dair hiçbir şey hatırlamıyorum" dedi.

...
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2013 Perşembe 14:36:16
Güncelleme :13 Haziran 2013 Perşembe 14:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?