4
Mayıs
2024
Cumartesi
ANKARA

Müdire çaldı, eski bakanın haberi olmadı

Kültür ve Turizm eski Bakanı Agah Oktay Güner, 2004 yılında bir bankanın çankaya şubesinde hesap açtırmıştı. Hesaba da, o günün parasıyla tam 3 trilyon lira para yatırmıştı. 

Ancak aradan neredeyse 3 yıl geçmesine rağmen parasını kontrol etme gereği duymamış olacak ki, bu durum bankanın Ticaret Şube Müdürü Nilgün E.'nin dikkatini çekti. Kocası Halil İbrahim E. ile işbirliği yapan müdire, Güner'in hesabındaki 3 bin YTL (3 trilyon lira) parayı zimmetine geçirdi.

Nilgün E. 3 milyon YTL'yi zimmetine geçirdikten sonra kariyerini de bir kenara bırakıp işten ayrıldı. Bugüne kadar su yüzüne çıkmayan bu durum bankadaki hesap kontrolü sırasında anlaşıldı. İşin daha da ilginç yanı, Agah Oktay Güner, 3 milyon YTL'sinin banka müdiresi tarafından zimmetine geçirildiğini müfettişlerden öğrendi. Yolsuzluk olayı da Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından polis, Nilgün E. ile kocası Halil İbrahim E.'yi gözaltına aldı. Sorgulamalarının ardından adliyeye gönderilen karı-koca, dolandırıcılık ve zimmetlerine para geçirmek iddiasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi. Agah Oktay Güner'in 3 milyon YTL dolandırıldıktan sonra en yakın dostlarının bile telefonlarına çıkmadığı belirtildi.

SEZER'E RAKİP OLMUŞTU 

Siyasete başladığı yıllarda MHP'de yönetici olarak görev yapan Güner, hitabet becerisiyle ön plana çıktı. MHP davasının sanığı olarak hüküm giydiği 1980 askeri müdahalesine kadar da siyasi yelpazenin en sağında siyaset yaptı. Askeri müdahaleye kadar Ticaret Bakanlığı yapan Güner, 1980 sonrasında ANAP'a girdi. Mesut Yılmaz döneminde genel başkanvekilliğine kadar yükselen Güner, 1995 yılında Ankara'dan, 1999 genel seçimlerinde ise Balıkesir'den milletvekili seçildi. 2000 yılında liderlerin, Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanı olması için anlaşmalarına karşı isyan bayrağını açtı. Oktay Güner, Sezer'e karşı cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı ancak seçimde hiçbir varlık gösteremedi. Güner, ilk eşini terk ederek gönlünü kaptırdığı genç eşiyle evlendi. Güner beş çocuk babası...
hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 13:50:23
Güncelleme :30 Mayıs 2007 Çarşamba 13:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?