3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mum ışığında kitap okurken yanıyordu

Ankara'da borcu yüzünden elektriksiz kaldığı için mum ışığında kitap okuyan şahıs az kalsın canından oluyordu. Kitap okurken uyuya kalan şahsın yatağına mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 2 kişi ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Yoğun dumandan dolayı apartman içerisinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye merdiveni ile bulundukları yerden kurtarıldı. Yangının çıktığı katta ikamet eden anne ve çocukları itfaiye ekipleritarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çankaya'da akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Simon Bolivar Caddesi, Duyu Sokak üzerindeki Mehir apartmanın 5. katında ikamet eden Mehmet Demircioğlu, borçları yüzünden elektriksiz kaldığı dairede mum ışığında kitap okumaya başladı. Bir süre sonra kitap okurken uyuya kalan Demircioğlu'nun odasından dumanların geldiğini fark eden ev arkadaşı Salih Yıldız, arkadaşının kaldığı odaya girdi.

Demircioğlu'nun yatağının yandığını fark eden Yıldız, arkadaşını yanan yataktan kurtararak durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Arkadaşını kurtarırken ellerinde yanıklar oluşan Yıldız, daha sonra elleri ve ayaklarında yanıklar bulunan arkadaşı Demircioğlu ile birlikte aşağıya inmeye çalıştı. Bu sırada bina içerisinde bulunan şahıslar yoğun dumandan dolayı evlerinde mahsur kaldı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, apartman içerisinde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye merdiveni ile bulundukları yerden kurtarılarak aşağıya indirildi.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri Mehir apartmanında bulunan vatandaşları tahliye etti. Yangının çıktığı katta ikamet eden anne ve iki çocuğu bulundukları katta yoğun dumandan dolayı mahsur kaldı. Aşağıya bir türlü inemeyen anne ve çocukları itfaiye ekiplerinin merdiveni ile aşağıya indirildi.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülürken, vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar bulunan Demircioğlu olay yerine gelen ilk ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Demircioğlu'nu yanan yataktan kurtaran Salih Yıldız, borç yüzünden elektriklerin kesildiğini ve Mehmet Demircioğlu'nun mum ışığında kitap okurken uyuya kaldığını söyledi. Yangının mum devrilmesi sonucu başladığını belirten Yıldız, dumanların geldiğini fark ederek odasına girdiğini ve kendisini yataktan kurtardığını söyledi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar bulunan Yıldız, olay yerine takviye gelen ambulans içerisinde sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 10:51:44
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 10:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?