3
Mayıs
2024
Cuma
ANKARA

Mustafa Özbek de gözaltında!

Verso şirketinin sahibi Erhan Göksel, gazeteci Ünal İnanç ve Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek de gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında Türkmen Cephesi yetkilisi Savaş Avcı gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturması kapsamında bu sabah yeni gözaltılar yaşanıyor.Ankara'da Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile VERSO araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkemenin kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel'i gözaltına aldı.Ekiplerin ayrıca, isimleri açıklanmayan 4 kişiyi daha soruşturma kapsamında gözaltına aldığı bildirildi.

Gözaltına alınan isimlerin ev ve iş yerlerinde arama yapılıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 09:32:56
Güncelleme :22 Ocak 2009 Perşembe 09:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Orkun IP: 88.229.223.xxx Tarih : 23.01.2009 04:07:49

Yazık!.. 22 Temmuz seçimleri öncesini hatırlayın! .. AKP hükümetine muhalefet probagandası yapan herkes ve kesim teker teker tasfiyelenmekte! Bu demokrasinin ayıbıdır. Bu demokrasiye vurulan balta, demokrasiye enjekte edilen zehirdir! Hiç kimse bu Hükümeti eleştiremiyecek, yanlışlarını söyleyemiyecek mi? . Her Ergenekon dalgasının ilk perdesinde mutlaka bir üniformalı generallerin isimleri ön plana çıkmakta! bu bu ülkenin geleceğine dinamit koymaktır. 22 Temmuz Seçimilerini Ulusalcılık adı altında bayrak mitinglerine dönüştürenlerin hepsini teker-teker toplamaktadırlar. Evlerindeki çok basit dökümanları bile suç unsuru olarak mahkemeye belge olarak sunmaktadırlar! . Birileri Türkiye meselelerini konuşanlarını SUSTURUN emri vermiştir.! bu Diktatörlük değil de nedir? Bir Sendikacıyı da gözaltına aldılar! Bir işçi Liderine inan kadrosunu da gözaltına aldılar! Sanki Susturacaklar, sanki 'Şeytanını' Akif'çe yanından kuvduramayacaklar!! Ki bu İnsan Avrasya Metal İşçilerinin kuruculuğunu ve halihazırda başkanlığını da yapmaktadır. Avrupanın işçi sömürüsüne yataklık eden işçi kuruluşlarına alternatif olarak kurmuştur bu yapıyı.. Ki, bu şahıs Kıbrıs Fatihi sayın Rauf Denktaş'a en zor anlarında arka çıkan kişidir... Bu şahsiyetin neresi Ergenekoncudur. Hükümeti eleştirmek, ve bu hükümete oy verecekleri aydınlatmak ne zamandanberidir Ergenekonculukla bağdaştırılıyor? (!) .. Televizyoncusunu, Gazetecisini, Askerini, Polisini, Sendikacısını susturmaya çalışan bir Hükümetten Demokrasi sözcüğünü duymak ne kadar doğrudur-inandırıcıdır? . 22 Temmuz seçimleri öncesi konuşan bütün gazetecileri bünyesinde barındıran bir Ulusal kanal neden özlem altına alınıyor? Hükümeti yerden yere vuran bir işçi lideri neden gözaltına alınıyor. ve yine hükümet siyasetini yerle bir eden gazeteci - yorumcu kişiler neden köşe bucak takip edilip konuşlandığı yerler bertaraf edilmeye çalışılıyor? ? ? Açıkcası bazı medyaların sesinin kısıtlanması Milletin Uyuşturulmasına kapı aralamasıdır. Milleti magazin haberleriyle uyuşturma taktiğine gidilimektedir. Neredeyse cami avlusunda Hükümete mualiflik yapanları da Ergenekondan sorgulayacaklar. Neredeyse Askere Selam veren çocukları, Okul bahçesinde Türk Bayrağına selam duran-Andımızı okuyan çocuklarımızıda Ergenekonun son dalgasına dahil edecekler... Buna Türkiyede Ilımlı Taliban rejimi diyorum ben(!).. Türk Milletini 'Korku İmparatorluğuna-Şüphe imparatorluğuna' çevirmeye çalışanları esefle kınıyorum! .. Orkun IŞIK