5
Mayıs
2024
Pazar
ANKARA

Müzik Müzesi resmen kuruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü bünyesinden Türkiye'nin ilk Ulusal Müzik Müzesi resmen kuruldu. 

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan müze, İstanbul Üsküdar'daki eski tekel deposu olarak kullanılan tarihi binada faaliyet gösterecek. 2007 yılının başlarında açılması planlanan müze ile Türk müzik sanatı ve kültürü üzerine araştırma ve inceleme yapan yerli ve yabancı müzikolog, etnomüzikolog ve akademisyenler, bu alandaki somut bilgi, belge ve dokümanlara, tüm çalgılara, notalara, arşiv kayıtlarına ve müzikle ilgili tüm etnografik materyale rahatça ulaşabilecekler. 

Müzede, tarihsel süreç içinde Türk müzik kültürüne ait başta Türk çalgıları olmak üzere tüm görsel, yazılı ve sesli materyal sergilenecek. Bakanlık, müzikle uğraşı içinde olan herkese çağrıda bulunarak, ellerindeki özel çalgı koleksiyonları, yayınlar, plaklar ve diğer dokümanların satın alma ya da hibe yoluyla müze envanterine kazandırılacağını bildirdi. Bakanlık gelen tüm tarihi enstrümanların bakım ve onarımlarını da yapacak.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 11:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?